A legfrissebb: mindenki kapcsolja ki a Note7-esét!

Tech Hírek   |   2016.10.11 - 14:46   |   Írta: H.A   |   5877
11. okt A legfrissebb: mindenki kapcsolja ki a Note7-esét!

A Samsung hányatott sorsú phabletjének kálváriája továbbra sem akar véget érni.

A Samsung újabb hivatalos, angol nyelvű közleményt adott ki Galaxy Note7 ügyben, melyben arra kéri az érintett ügyfeleit, hogy mind az eredeti, mind pedig a korábban már biztonságosnak mondott csere Note7-eseket kapcsolják ki, és vegyék fel a kapcsolatot azzal a szolgáltatóval vagy kereskedővel, ahol a telefont korábban vásárolták. A dél-koreai gyártó mindezt azért kéri a vásárlóktól, mert az elmúlt időkben több túlhevülési probléma is adódott a Note7-esekkel, és azok tényleges biztonsági veszélyeket hordozhatnak magukban. 

A Samsung tehát a Note7-esek azonnal kikapcsolására kéri a készülékek tulajdonosait, azonban megjegyzendő, hogy néhány füstölgős/kigyulladásos esetre a telefon kikapcsolt állapotában került sor, tehát elvileg a teljesen kikapcsolt Note7-esek sem mondhatók 100 százalékosan biztonságosnak. 

A vállalat ezenkívül arra kéri a mobiloperátorokat és a kereskedőket, hogy világszinten hagyjanak fel a Galaxy Note7 forgalmazásával, illetve az eredeti készülékek új, elvileg javított példányokra történő kicserélésével. A tulajdonosok számára adott a lehetőség, hogy a Note7-esüket S7-re vagy S7 edge-re cseréljék és az árkülönbözetet visszakapják, illetve adott esetben a Note7 eredeti árának (290 ezer forint) visszafizetését is igényelhetik. A Samsung hazai weboldalát egyelőre még nem frissítették, a fenti információk a cég angol nyelvű oldaláról származnak. 

Forrás: HasznaltAndroid.hu


Kommentek megjelenítése