A vártnál is jobb a MacBook Pro akkumulátora

Tesztek   |   2017.04.04 - 23:00   |   Írta: Máté Gergő   |   4041
04. ápr A vártnál is jobb a MacBook Pro akkumulátora

A Consumer Reports tesztjei bizonyítják, hogy a 2016-os MacBook Pro akkumulátora többet bír az Apple előrejelzésénél.

Egy korábbi tesztet követően, most egy újabb, az Egyesült Királyságban végzett vizsgálat bizonyítja ezt az állítást. A Which? szerint egyedül az Apple készülékéről bizonyosodott be, hogy magasabb üzemidővel bír a megadottnál egy 67 laptopot felsorakoztató vizsgálaton. Néhány gyártó eszköze alig ért el a feltüntetett üzemidő felénél valamivel többet (ami eléggé kiábrándító).

A Which? állítása szerint a 13 hüvelykes MacBook Pro akkumulátora képes 12 órányi üzemidőre, szemben a megadott 10 órával. Sajnos a pontos modellszámát nem adták meg az érintett készüléknek, egyedül annyi bizonyos, hogy a 2016 januárja óta tesztelt MacBookról van szó. Persze nem nehéz kitalálni, hogy az érintett készülék a Touch Bar nélküli 2016-os Retina MacBook Pro, vagy a 2016-os Touch Baros változat.

Ha figyelembe vesszük a Consumer Reports hasonló jelentését, akkor egyáltalán nem tűnik őrültségnek a Which? állítása:

"Aktív böngészéssel teszteltük a laptopokat wi-fi kapcsolaton keresztül, és egészen addig folytattuk ezt, amíg az akkumulátorok teljesen le nem merültek. Minden vizsgált laptop legalább háromszor esett át a teszten. Többszöri alkalommal lemerítettük az elejétől a végéig az akkumulátorokat különböző folyamatok közben. Az egyik teszt filmnézést tartalmazott egészen addig, amíg az akku nem adta meg magát, egy másik pedig állandó böngészést wi-fi kapcsolaton keresztül".

A 9to5mac munkatársai viszont nem tapasztaltak ilyen jó üzemidőt. Minden alkalmazás kikapcsolása és a fényerő levétele mellett 6-7 óráig bírta a készülékük, normál használat mellett pedig 4-5 óráról számoltak be.

A tesztben érintett néhány más laptop valós üzemideje:

Lenovo Yoga 510 ‒ Feltüntetett üzemidő: 5 óra,  a Which? tesztje szerinti üzemidő: 2 óra, 7 perc

HP Pavilion 14-al115n ‒  Feltüntetett üzemidő: 9 óra, a Which? tesztje szerinti üzemidő: 4 óra 25 perc

Dell Inspiron 15 5000 ‒ Feltüntetett üzemidő: 7 óra, a Which? tesztje szerinti üzemidő: 3 óra 58 perc

Acer E15 ‒ Feltüntetett üzemidő: 6 óra, a Which? tesztje szerinti üzemidő: 2 óra 56 perc

A 9to5mac szavazásra bocsátotta a 2016-os MacBook Pro akkumulátorával kapcsolatos kérdéseket, így akinek személyes tapasztalatai vannak, az bátran ossza meg velük ezen a linken.

Forrás: AppleRider/ 9to5mac 

Kapcsolódó cikkek: 
Az Apple teljesen újragondolja a Mac Prót
Áprilisban jön a vadonatúj iPad Pro
Az Apple felvásárolhatja a Toshiba NAND memória részlegét



Kommentek megjelenítése