Az Apple felvásárolhatja a Toshiba NAND memória részlegét

Almás Pletykák   |   2017.04.04 - 07:00   |   Írta: Máté Gergő   |   2196
04. ápr Az Apple felvásárolhatja a Toshiba NAND memória részlegét

A Korean Herald szerint az almás vállalat is meg akarja szerezni a Toshiba tárolóegység osztályát.

Az Apple mellett a Google és az Amazon is felvette a kesztyűt a NAND piac 20 százalékos részesedéséért folytatott licitálásban. Összesen 10 licitáló van a hírek szerint, viszont jelenleg nem tudni pontosan milyen összegeket ajánlottak fel a Toshiba NAND részlegéért. A Nikkei szerint a Silver Lake és a Broadcom 2 trillió jent (18 milliárd dollárt) ajánlott fel. Erre alapozva hatalmas felvásárlás előtt állhat az Apple.

"A Toshiba részlegre érdeklődő legesélyesebb licitálók az Amerikai Egyesült Államok techvállalatai ‒ az Apple, a Google és az Amazon lehetnek a Western Digital után, hogy stabil ellátási láncot szerezhessenek (az okostelefonok és adatszerverek számára)." ‒ mondta a The Korea Herald egyik forrása.

Korábban arról is pletykáltak, hogy a TSMC és a Foxconn egy közös csapatot alkotva felvásárolná a Toshiba NAND üzletágát, de ez az első alkalom, hogy konkrétan az Apple tervei között tarthatjuk számon a felvásárlás lehetőségét. Persze könnyen lehet, hogy a Foxconn és a TSMC csak az Apple nevében folytatott tárgyalásokat, vagy az is megeshet, hogy a helyi média csak összekeverte az Apple és a Foxconn ügyeit.

A legesélyesebb licitáló természetesen a Western Digital lehet, amely maga is a NAND üzletágban tevékenykedik. Ezzel szemben a legrosszabb esélyekkel  a Foxconn indulhat: a kínai vállalat ténykedését nem igazán nézné jó szemmel a Toshiba és a japán kormány, mivel technológiai kiszivárogtatás miatti aggályoktól tartana.

Az Apple (vagy a Foxconn) számára a Toshiba NAND részlegének felvásárlása hatalmas előnyt jelenthetne a rivális Samsunggal szemben, amely jelenleg egy nagyobb szereplője a NAND üzletágnak. A felvásárlás hozzájárulna ahhoz, hogy az almás vállalat csökkentse más vállalatokra való utaltságát, illetve akár a házon belüli NAND flash igények kielégítését is lehetővé tenné.

Jelenleg az Apple a különböző termékeihez a Samsung és a Toshiba háttértárolóira is támaszkodik. Például az iPhone 7 Plus Toshiba NAND flasht kapott, a Touch Baros MacBook Próba padig Samsung flash háttértár került.

Forrás: AppleRider.com

Kapcsolódó cikk:
Egekben az Apple értéke
Újabb szuper Apple reklámok érkeztek! [videó]
Az iPhone 8-nak a külsejével kellene hódítania



Kommentek megjelenítése