Mennyire karcolódik a kozmoszfekete iPhone 7?

Tesztek   |   2016.10.19 - 16:53   |   Írta: Pausch Rita   |   11817
19. okt Mennyire karcolódik a kozmoszfekete iPhone 7?

Jet black iPhone 7: talán mégsem karcolódik annyira, viszont a hátsó felirat hamar lejön.

Alaposan körbejártuk a karc témát az iPhone 7 egyik legnagyobb újdonságával kapcsolatban. Igyekeztünk mindent megtudni felhasználói szempontból a fényes fekete kivitelről.

Azt tudjuk, hogy a legújabb almás mobil fényes felülete – ahogy a fényes felületek általában – vonzza az ujjlenyomatokat, ez azonban inkább csak kényelmetlen, mint káros a készülékre.

Az első készülékek kézhezvétele után viszont attól volt hangos a sajtó, hogy az új-régi iPhone borítás mennyire könnyen karcolódik. Néhányan egy „én ezt már akkor megmondtam, amikor megláttam” kiszólással elégedetten dőltek hátra, mások pedig meglepődtek ezen, ahogy az Apple figyelmeztetésén is.

Mostanra a külföldi fórumokon eléggé eltérő és néha egymással szöges ellentétben álló vélemények olvashatók. Többen azt jelezték, hogy normál használat mellett a (zongorafekete) kozmoszfekete tökély egyáltalán nem karcolódik jobban a többi színállásnál. Az alábbi kommentek pl. a Macrumors fórumáról származnak.

Több mint 7 napja használom az enyémet… Nincsenek rajta látható karcok. Hagyjátok abba ennek a nonszensznek a terjesztését.

Már bő egy hete használom. Nincsenek rajta a videókban mutatott karcok. Tokom sincs. Annyira karcolódik, mint a 4 üvegborítása.(Fotó: bidwalj)

 

4 napja nem használom a tokot. Ki- és beteszem a zsebembe, az asztalomnál ülök, az autóindítóhoz dörzsölődik, megpolírozom az ingemmel. Továbbra is kifogástalan állapotban van. A karc- és kopásbotrány paranoiássá tett, de most azt gondolom, hogy kissé túllihegték. Ugyanakkor, mivel sohasem használtam korábban tokot, így azért vigyázok rá. Ez a készülék túl szép ahhoz, hogy elfedjem.

Ugyanakkor mások épp az ellenkezőjét írják:

Nagyon vigyáztam rá és ötletem sincs, hogy hogyan kerültek az aljára ezek a karcok. Úgy használom, ahogy többen javasolták, nem rakok mellé semmit a zsebembe, csak puha felületekkel érintkezik, vagy ruhával. Több karc van rajta, mint a képen látható és mindegyik az alján.(Fotó: davekarn)

 

 

Míg a fokozott karcolódásra panaszkodók között volt, aki szerint még a gyűrűjétől is karcolódik, nemhogy a mellé helyezett kulcsoktól, addig olyanok is akadnak, akik szerint a készülék ugyan nem karcolódik jobban, csak sokkal feltűnőbbek a sérülések, mint a matt házakon.  

Íme, az EverythingApple Pro szeptemberi tesztje a karcolódásról, összevetve a többi színnel. Minden olvasó döntse el ez alapján, hogy hol az igazság karc ügyben.

 

 

Egy biztos, én azért a látottak alapján nem szívesen tennék egy kulcsot mellé… Függetlenül attól, hogy jobban karcolódik, vagy „csak” jobban látszódik a karc az iPhone 7 szépséges, fényes testén.

Jó is lenne, ha ennyivel lezárhatnánk a kozmoszfekete témát, itt viszont még nincs vége a jet black iPhone 7 kálváriájának!

Több iPhone 7 Plus felhasználó éppen attól félve, hogy a készülék karcos lesz, hátlapi vagy teljes fóliával látták el a készüléküket. Mikor azonban olvasták, hogy a karc-gate egy kissé túllihegett, akkor el akarták róla távolítani. A következő meglepetés ekkor jött. Többeknek ugyanis a hátsó feliratok is távoztak a készülékről a leszedett fóliával együtt. (Fotó: ksyu)

 

 

Várjuk olvasóink tapasztalatait az ügyben, miközben reméljük más már azért nem lesz...

 

Kapcsolódó cikk:

MentésMentés


Kommentek megjelenítése