A TAG Heuer is beszáll az okosóra piacra [frissítve]

Tech Hírek   |   2014.09.15 - 09:56   |   Írta: Pausch Rita   |   2630
15. szept A TAG Heuer is beszáll az okosóra piacra [frissítve]

A francia luxuscsoport része, a TAG Heuer cég, úgy gondolja, hogy az Apple Watch megjelenése jó indokot szolgált arra, hogy a svájci óragyártók is beszálljanak az okosóra piacra.  

  A híresztelések szerint az arany Apple Watch Edition igen csak borsos áron kerül majd piacra, mintegy 1200 dollárért. Ezt látv, úgy tűnik a svájci óragyártók is felkapták a fejüket, hogy ők is kipróbáljanak valami mást, valami modernt. Az LVMH óraszekciójának feje, Jean-Claude Biver, azt nyilatkozta a Reuters-nek, hogy valóban akarnak csinálni egy okosóra vonalat a TAG Heuer részére, de „senkit sem akarnak utánozni” ebben.

Azt, hogy megijedtek volna a svájci óragyártók, ahogy Jony Ive fogalmazott, erősen kétlem. Inkább úgy tűnik, a luxuscsoport rájött, hogy az embereket érdekli az okosóra is. Bár, ahogy korábban a Patek Philippe vezérigazgatója nyilatkozott, a tradicionális karóra és az okosóra olyanok, mint a szezon és a fazon, vagyis nem helytálló őket keverni, az azonban látszik, a svájci gyártók is mindenképpen versenyképesek akarnak maradni.

Biver nem árulta el, hogy milyen funkciókba gondolkodnak, így további részletekre még várni kell. Az azonban bizonyos, hogy érdekes versengésnek nézhetünk elébe. Bár szerintem mindenki jobban járt volna, ha az Apple egy tradicionális óragyártóval közösen hozta volna létre az Apple Watch eszközüket.    

 




Kommentek megjelenítése