Mindent megtesz a Samsung, hogy beelőzze az Apple-t az óriás tablet versenyben

Tech Hírek   |   2014.01.07 - 16:12   |   Írta: H.A   |   2378

IMG 1434

Egyre sokasodtak a hírek, amelyek szerint idén ősszel érkezik egyfajta "iPad Pro" az Apple-től, de most a Samsung - szokásához híven - már be is jelentette, hogy ők bizony hamarosan ki is jönnek ezzel az újítással. Két 12.2 inches Galaxy tablettel egészen pontosan. 750 grammos monstrumról van szó - tehát egyértelműen nem lesz könnyen hordozható - , amely kristálytisztának mondott WQXGA LCD panelje 2560x1600-as felbontást és 247ppi-t ígér. Tovább növelték az akkukapacitást, egészen 9500 mAh-ra, hátul egy 8 megapixeles, elől pedig egy 2 megapixeles kamera áll rendelkezésünkre. Dual-band Wifi a/b/g/n/ac MIMO, USB 3.0 és Bluetooth 4.0, továbbá az LTE modell quad-band HSPA+ támogatást ígér - nos mindez lenne az új Galaxy tablet.

 

ipadvssamsung12

A Note Pro 12.2" 4.4-es Android-ot (KitKat) futtat, de a felhasználói élmény teljesen más, mint a többi ugyanezzel a szoftverrel rendelkező készüléken. A Home gomb megnyomása után nem a hagyományos Android/TouchWiz képernyőre dob minket, hanem egy Magazine UX-re keresztelt teljesen új interfészre. Ez egy három részre osztott panelből áll, egy a munkahelyi dolgoknak, egy személyes és egy a közösségi oldalaknak és médiának.

Kepernyofoto 2014-01-07 - 17.11.47

Egészen pontosan két változat lesz kapható, az úgynevezett Galaxy NotePro és a Galaxy TabPro - a különbség csak annyi, hogy a NotePro támogatja a Samsung S Pen funckióját. Egyébként mindkettő a Samsung által sajátosan áttervezett felhasználói interfésszel és programokkal lesz telepakolva. Elérhető lesz csak Wifi-s, illetve 3G-vel vagy LTE-ve, valószínűleg még ebben a negyedévben, árakról viszont még semmi hír.

Mindezek mellett, a Samsung további új tableteket mutatott be a GalaxyPro családól: egy 10.1 és egy 8.4 inchest.

Kapcsolódó cikkek: 2014 őszén jöhet a 12 inches hibrid iPad

Elemzők a notebook piac átalakulását várják idén őszre - egy 12 inches "iPad Pro"-nak köszönhetően

http://youtu.be/1Qn0qyWiiJQ

 


Kommentek megjelenítése