Az Apple több millió iPhone 8 kijelzőt rendelt a Samsungtól

Apple Hírek   |   2017.02.14 - 20:41   |   Írta: N Marcell   |   4577
14. feb Az Apple több millió iPhone 8 kijelzőt rendelt a Samsungtól

Vajon mire készülhetnek?

Az Apple hivatalosan is szerződést kötött a Samsung Display-jel 60 millió OLED-panel szállításáról. Ez azért érdekes, mert korábban 100 millió darabot rendeltek ugyanebből a típusból a Samsungtól, ez pedig két dolgot valószínűsít: Tim Cook cége a korábbi becsléseknél is nagyobb eladásokat vár a nyolcas iPhone-tól – vagy szeretnék más terméküket is ellátni OLED kijelzőkkel a következő csúcsmobiljukon felül is.

Hatalmas sikerre számítanak, vagy biztonsági játék folyik?

Nemsokkal korábban kijelentették, hogy a 2017-ben kiadott három modell közül csak az egyik kapja meg ezt a képernyőtípust – valamint az Apple-elemző, Ming-Chi Kuo állítása szerint csak a nagyobb telefonok rendelkeznek majd „ultravékony OLED technológiával”. Ezt párba állítva a ténnyel, miszerint évente kb. 200 millió iPhone-t adnak el, az eddig rendelt 160 millió kijelző a tetemes részét kitenné a gyártásnak. Ebből következik, hogy a cupertinói cég vagy rendellenesen nagy számokra számít a soron következő csúcseszközüktől, vagy szokatlanul kevésre a kisebb reflektorfényt kapó termékeiktől. Ha az utóbbi igaz, akkor a cég az eladások maximalizálására törekszik azzal, hogy egy újfajta képernyővel szerelik föl a nem-zászlóshajó telefonjaikat is.

Ezzel szemben a Samsung viszont termékei 70%-ában használja az OLED-et, többek közt az S-szériát is beleértve. Nem is csoda, hiszen ők birtokolják a piac 95%-át, szemben a rivális LG Display-jel, akik idén próbát tesznek a nagyobb tételekben történő gyártásra (hátha az Apple is felfigyel rájuk).

Forrás: Cult of Mac/HasznaltAndroid

Kapcsolódó cikkek: 
Újabb iPhone 8 kijelző pletyka
Teljes pályás OLED letámadásra készül az Apple
OLED-forradalom zajlik​

 




Kommentek megjelenítése