Az első komoly Apple Watch vetélytárs

Apple Hírek   |   2015.11.27 - 05:20   |   Írta: Zoltan C   |   3072
27. nov Az első komoly Apple Watch vetélytárs

AKi szerint iOS nélkül elképzelhetetlen okoseszköz, az most lapozzon. Ha viszont szerinetd, az Apple Watch minden volt, csak karóra nem, akkor megtaláltad a tökéletes titkos karácsonyi ajándékodat.Tag Heuer Connected.

Jean-Claude Biver nem egyszer kelt már ki az Apple Watch által képviselt értékek ellen, most viszont cége tényleg olyat tett le az asztalra, ami sokak szemében komolyan felveheti a versenyt a cupertínói Watch-csal.

Miért is ilyen jó?

Lássuk be, az okosórák még gyerekcipőben járnak. Maga Biver is megjegyezte, hogy fantasztikus eladásokat produkál eg olyan cég, amely előtt sosem gyártott órát. Viszont, iPhone nélkül a Watch sem ér sokat és nem egyáltalán nem úgy tűnik, mintha az Apple tudná hogy mit kezdjen az órákkal. Különösképpen hosszú távon.

Gyönyörűszépre sikerült a Connected, minimum egy szinten van az arany Apple Watch Editionnel. Na de a lényeg, hogy nem próbál meg nem egy karóra lenni - még az Android Wear oprendszer és az Intel proci ellenére sem. Furcsán hangozhat ez, de a lényeg: ahogy megfogod, komoly órának érződik. Kategóriájában könnyűnek számít még így is egyébként. Könnyű titánium alapanyag és gumi szíj, Tag logók ott ahol azoknak lenniük kell - minden, amire egy karóra fanatikus csak vágyhat  helyén van. Plusz, különböző színű szíjakkal kaphatjuk - nem mondhatjuk, hogy a svájciak nem haladnak a kor vásárlói elvárásaival.

Sajnos nem mondhatja el magáról, hogy "Swiss made", így csak annyit olvashatunk "Swiss engineered" - mivel a Távol-Keleten gyártják. Ennek ellenére hamisítatlan a "TAG élmény". Az egész óra megjelenésében visszaköszön a világ egyik leghíresebb óradizájnja a TAG Carrera a hatvanas évekből. Cserélgethetjük az óralapokat a Watch-on de ennyire óra órát nem fogunk kapni, az egyszer biztos...Fantasztikus ötlet volt továbbá az oldalsó "tekerőt" navigáló eszközzé tenni - ezzel remekül odapirítanak az Apple-nek szerintem.

1500 dollár nem kevés pénz, tőlünk nyugatabbra sem. Érdekes belegondolni mindenesetre abba is, hogy van ennyiért - sőt még többért is - Apple Watch.  Ugyan a TAG okosóra megoldását is tölteni kell majd relatíve gyakran, és valószínűleg az idő előrehaladtával veszít is így funkcionalitásából is. De éppen ezért érdekes "trade up" marketinggel rukkoltak elő a svájciak: két év után még egy potom 1500 dollárért egy kapsz egy ugyanolyan mechanikus Carrerát. Jó persze, elvertél 3000 dodót, viszont ennyi pénz a luxusórák kategóriájában nem számít igazán soknak. A másodiknak kapott óra ugyanakkor, generációkat túlélhet, minden szempontból örök darab.

Forrás: businessinsider.com


Kommentek megjelenítése