Hey Siri… Ősztől már nem csak a mobilodon

Almás Pletykák   |   2016.05.18 - 22:25   |   Írta: B.Balázs   |   2651
18. máj Hey Siri… Ősztől már nem csak a mobilodon

Úgy tűnik, hogy eljött a nap, amit sokan vártunk és az ősszel megjelenő OS X 10.12 szerves része lesz az Apple digitális asszisztense, a Siri.

Egy hónappal a WWDC előtt egyre több olyan pletyka lát napvilágot, amit már érdemes komolyan venni. A Macrumors ‒ egy általa nagyon megbízhatónak titulált forrástól kapott információ alapján ‒ teljesen biztosra veszi a Siri megjelenését az új rendszerben. 

A 2011-ben az iPhone-ra bemutatott digitális asszisztens azóta már elérhetőve vált az iPad, az Apple Watch és az Apple Tv készülékekre is, de az OS X eddig kimaradt. Eddig. A Macrumors szerint a Dock és a Menu bar is tartalmazza majd a Siri ikont, melyekre kattintva ugyanazt a funkciót érhetjük majd el, mint a telefonunk home gombjának lenyomva tartásával. Mindezek mellett elérhető lesz majd egy eddig nem használt billentyűkombinációval, valamint a sokak által nagyon kedvelt “Hey Siri” kiáltással is, melyet majd külön kell aktiválni. 

Hogy igazak-e a pletykák megtudjuk néhány héten belül, ugyanis az új funkció nagy valószínűséggel a WWDC keretein belül lesz bemutatva június 13-án San Franciscóban. Ugyanitt várható többek között az iOS 10, a watchOS 3.0 és a tvOS 10 megjelenése is.

Forrás: MacRumors

Kapcsolódó cikk: 
Letámadja az autókat Siri
Hé Siri, Havas Jon életben van? 
Siri elárulta mikor lesz a WWDC!



Kommentek megjelenítése