Mit várhatunk az új AirPods Prótól?

Almás Pletykák   |   2021.12.15 - 10:55   |   Írta: L Ferenc   |   1714
15. dec Mit várhatunk az új AirPods Prótól?

Hamarosan érkezik a csúcskategóriás TWS kütyü második generációja.

Az Apple 2016 végén rukkolt elő első TWS, vagyis True Wireless Stereo termékével, ami nem volt más, mint az AirPods. Ennek a középkategóriás fülhallgatónak aztán 2019 tavaszán érkezett meg a második generációja, amit aztán idén ősszel követett a harmadik nekifutás. 

2019 őszén az Apple egy magasabb kategóriás TWS készüléket is piacra dobott: a keresztségben AirPods Pro nevet kapott headset elsősorban eltérő designja és fejlett aktív zajszűrő technológiája terén tér el a mezei AirPodstól. Az AirPods Pro immár több mint két esztendős múltra tekinthet vissza, azonban megannyi korábbi pletykának ellentmondva az Apple mindeddig nem mutatta be a sokak által várva várt utódot. 

De vajon mikor kerülhet sor a hivatalos bemutatóra? Nos, egészen a közelmúltig azt csiripelték a verebek, hogy a második generációs AirPods Pro valamikor 2022 első felében debütál majd, most azonban már másról szólnak a híradások. Az Apple ügyekben mindig kiválóan értesült iparági elemző, Ming-Chi Kuo úgy tudja, hogy az új füles előreláthatólag csak a jövő év negyedik negyedévében fog bemutatkozni. Vagyis nagyon úgy tűnik, hogy az AirPods Pro két generációja között nem kevesebb, mint három esztendő fog eltelni. Más kérdés, hogy az Apple-nek nem igazán kell kapkodnia, ugyanis az eredeti modell mind a mai napig jól szerepel az összehasonlító tesztekben és az eladási mutatóira sem lehet panasz. 

A következő kérdés, hogy vajon milyen lesz az új AirPods Pro? Debby Wu és Mark Gurman, a Bloomberg hírügynökség szakavatott elemzői úgy tudják, hogy a második generáció sokkal kisebb lesz, mint a jelenlegi modell. Jó esély van arra, hogy az Apple lefaragja a headset hosszúkás szárát, és ha így lesz, akkor az új AirPods Pro nagyon hasonlíthat az idén júniusban debütált Beats Studio Buds-hoz. 

Pletykák szerint az új Próban lévő wireless chip sokkal nagyobb tudású lesz, mint a jelenleg használatos H1 lapka, ami többek közt még jobb zajszűréssel, alacsonyabb fogyasztással és hosszabb üzemidővel kecsegtet. Várhatóan vadonatúj mozgásérzékelőket is kapunk majd, melyeknek köszönhetően új fitnesz tracking funkciók honosodnak majd meg a platformon. A töltőtok a várakozások szerint vízálló kivitelű lesz, vagyis hasonló, mint a harmadik generációs normál AirPods-ok tokja. 

Abban egyelőre csak bízni tudunk, hogy az új AirPods Pro ára nem emelkedik majd az aktuális generációhoz képest. Utóbbit jelenleg 100 ezer forintos hivatalos magyar listaáron jegyzik. A harmadik generációs AirPods 75 ezer forintba kerül, a második generációs verziójáért pedig 53 ezer forintot kérnek el. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése