Jönnek az Apple okosszemüvegei

Almás Pletykák   |   2021.04.26 - 11:04   |   Írta: L Ferenc   |   644
26. ápr Jönnek az Apple okosszemüvegei

A fejlesztések állítólag a legnagyobb rendben zajlanak.

Az utóbbi időkben a korábbiaknál mintha egy kicsit kevesebbet hallhattunk volna a különböző fejen viselhető kütyükről, ez azonban nem jelenti azt, hogy a közeljövőben ne kerülnének piacra vadonatúj ilyen készülékek. És többek közt az Apple boszorkánykonyhájában is gőzerővel dolgoznak a fejlesztők.

Az almás logós gyártóval kapcsolatos témákban mindig igen jól értesült piaci elemző, Ming-Chi Kuo úgy tudja, hogy az Apple első Mixed Reality, vagyis kevert valóság technológiájú terméke előreláthatólag a 2022 közepén fog bemutatkozni. 

Egyelőre kevés konkrétumot lehet tudni ezzel a sokak által várva várt újdonsággal kapcsolatban, az viszont már több forrásból is megerősítést nyert, hogy a készülékben tucatnyi kamera és szenzor található a fej, a szemek és a kezek mozgásainak pontos érzékelése érdekében. 

A képmegjelenítésről várhatóan két darab 8K felbontású, vagyis mintegy 33 megapixeles kijelző gondoskodik, melyek sokkal jobb képminőséggel kecsegtetnek, mint az eddig leginkább használt QHD, illetve 4K panelek. A hatalmas felbontásnak köszönhetően várhatóan sokkal jobban belefeledkezhetünk majd a virtuális világ történéseibe, mint korábban, az viszont kérdéses, hogy az Apple hogyan oldja majd meg a két 8K kijelző korrekt sebességű meghajtását.

A Ming-Chi Kuo által jövőre előrejelzett Mixed Reality terméket nem szabad összekeverni az Apple első Augmented Reality, vagyis kiterjesztett valóság alapú szemüvegével. Állítólag ennek az Apple Glass néven támadó újdonságnak is rendben folynak a fejlesztési munkálatai, azonban a piaci debütálásra várhatóan csak 2025-ben kerül majd sor. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése