Tényleg macOS-re változik az Apple operációs rendszerének elnevezése?

Almás Pletykák   |   2016.06.09 - 22:20   |   Írta: Pausch Rita   |   3031
09. jún Tényleg macOS-re változik az Apple operációs rendszerének elnevezése?

A WWDC 2016 szoros közelségében maga az Alma szivárogtatott. Megint...

Nem új keletű a találgatás, hogy az OS X márkát kicsit átalakítják, feltehetően felélesztve egy régi szellemet. Ez egy cseppet sem meglepő, sőt teljesen kiszámítható lépés és döntés lenne. Nem csak azért, mert ez már a sokadik eset, hogy az Apple előre dolgozik, és ezzel úgymond lebuktatja saját „titkos” terveit. De azért is, mert bizony a különféle Alma termékek operációs rendszereinek elnevezését immár nem ártana egységesíteni.

Ma megint az történt, ami már korábban is. Egy frissen kitett Apple szövegben – ezúttal az App store szabályzatban – a felhasználók azt láthatták, hogy OS X helyett macOS szerepelt. Ilyen „véletlen” elírás most már sokadik alkalommal történt meg hivatalos, frissen kiadott szövegekben, ezért elég gyanús, hogy ez több puszta véletlennél. Mondhatni lassan már mindenhol macOS-re hivatkoznak. Aztán esetleg kijavítják, vagy akár azt sem.

A külföldi források lassan annyira biztosra veszik a névcserét és az „arculatváltást”, hogy lényegében már azon tanakodnak, az elnevezésben hol használnak majd a cupertinóiak kis és nagybetűket. (MacOS vagy macOS dilemma…)

Szerencsére már annyira a célegyenesben vagyunk, hogy napokon belül úgyis kiderül minden. Jól jegyezzétek meg: június 13-án, hétfőn este 19 órakor WWDC 2016 keynote élő közvetítés a HasználtAlmán!     

Forrás: 9to5Mac

Kapcsolódó cikk:    
OS X-ből MacOS?
Mac OS X 10.12 hírek, pletykák
Hey Siri… Ősztől már nem csak a mobilodon



Kommentek megjelenítése