Eredeti vagy utángyártott Apple Watch szíjat vegyek?

Tippek és trükkök   |   2020.01.09 - 10:33   |   Írta: H.A   |   6265
09. jan Eredeti vagy utángyártott Apple Watch szíjat vegyek?

Az Apple Watch-hoz elég kevés gyári szíjat lehet kapni. Mit tegyél akkor, ha valóban egyedi megjelenést szeretnél kölcsönözni az órádnak, de félsz az utángyártott darabok vásárlásától?

Manapság sokféle óraszíjból válogathatunk: vehetünk eredeti Apple szíjat, egyszerűbb utángyártott, és márkás prémium szíjat is. Az utóbbit például a Viljar-tól, amelynek a válogatott valódi bőr- és fémszíjai kiváló alternatívái lehetnek a gyári szíjaknak. Ha valami különlegesre vágyunk, akkor most még a pénztárcánkat is kímélhetjük vele.

Sokan legyintenek, ha szíjakról van szó. Nyilván az 1500-3500Ft-ért rendelt szíjak olyanok is, főleg, ha még nem fogtunk a kezünkben mondjuk egy minőségi bőr szíjat. Nem könnyű olyat találni, ami nem esik le a kezünkről, mert sokszor eleve nem is tudjuk, mi az, ami igazán minőségi. Sokat számít a kialakítás, és az is, hogy egy adott webshop mennyit foglalkozik azzal, hogy megtalálja a legtökéletesebb darabokat.

Melyek a legnépszerűbb óraszíjak?

Mindenki szeret a legjobb Apple Watch óraszíjak közül válogatni. Azonban a legtöbbet eladott fémszíj egyértelműen a most nagyon trendinek számító milanese loop. Ezt a különleges óraszíj típust még a 19. században találták ki olasz mesterek Milánóban, és népszerűsége máig töretlen. Ez nem véletlen, mivel a rozsdamentes acélból készült keskeny szíj finom szövésének köszönhetően könnyű, egyben erős és kiválóan illeszkedik az ember csuklójára, mégis jó szellőzést biztosít a bőrnek.

A milanese loop óraszíj mágneses rögzítésű, így könnyen méretre állítható, egyszerűen használható, egy mozdulattal fel és le lehet venni. A jó minőségű szíjaknál a zárat rendkívül erős mágneses anyagból készítik, így hordás közben sem lazul meg a kezünkön.

A legtöbb milánói szíj egy darabból áll, de nem így a Viljar 42/44mm változat esetében. Itt egy külön darab szolgál arra, hogy a befűzött rész ne az óratokhoz essen, így biztosítja, hogy az óra oldal irányban is stabil maradjon a csatlakozónál.

Melyik Apple Watch-csal kompatibilis?

Az Apple Watch órák mindegyik sorozata kompatibilis egymással, tehát bármelyik modellhez jók a szíjak, kezdve az első generációs (Series 0) óráktól egészen a legújabb, Series 5-ös modellekig. Alapvetően kétféle méret létezik. A kisebb 38 vagy 40mm-es órákhoz, és a nagyobb a 42 vagy 44mm-es változatokhoz.

Mindig győződjünk meg vásárlás előtt, hogy melyik mérettel rendelkezünk, vagy ajándékozás esetén derítsük ki előre ezt a fontos információt. Az Apple Watch hátulján fel van tüntetve a méret, vagy le is mérhetjük a hosszabbik oldalánál milliméterben megkapva az értéket.

A legvagányabb darab

A Viljar válogatott kínálatában viszonylag kevés modellt találunk, de van köztük pár igazán tetszetős is. Az egyik leginkább keresett fajta a Limited Edition fantázianevet kapta, mely a feltűnő, mégsem harsány piros-fekete színével csalogat minket. Ez a valódi bőrszíj különleges formatervezésével minden gyűjtő alapdarabja lehet.

A továbbfejlesztett csatlakozóban nincs olyan alkatrész vagy csavar, ami ki tudna lazulni, ezért a tartós használat során is biztosak lehetünk benne, hogy a csuklónkon marad.

Nem utolsó sorban pedig, ha a regisztrálunk a Viljar VIP Klubba, akkor minden terméket 10% kedvezménnyel tudunk megvásárolni. Kattints ide a szíjakhoz!

 


Kommentek megjelenítése