Karácsonyi Alma: fotózási tippek

Tippek és trükkök   |   2014.12.24 - 17:47   |   Írta: Pausch Rita   |   2182
24. dec Karácsonyi Alma: fotózási tippek

Minden Kedves Olvasónknak és Hirdetőnknek ezúton szeretnénk Boldog Karácsonyt kívánni!

Ám, hogy ma se maradjatok valami almás érdekesség nélkül, úgy gondoltuk, hogy karácsonyra kedveskedünk nektek néhány javaslattal, hogy még szebb képeket készíthessetek az ünnepek alatt.

Mi sem mutatja jobban, hogy az Apple készülékekkel is lehet igenis jó képeket készíteni, mint az, hogy a Fehér Ház fotósa, Brooks Kraft is az iPhone 6 Plus készülékével készítette a Fehér Ház karácsonyi képeit 2014-ben. A fotós volt olyan rendes, hogy megosztotta a legfőbb szempontokat, amire érdemes odafigyelni, ahhoz, hogy tényleg jó képek készüljenek.

Brooks Kraft 5 tippje iPhone-hoz a szuper karácsonyi fotókért:

1. Bizonyosodj meg róla, hogy a lehető legjobb pozícióban vagy a fényképezéshez, mert utólag egy rossz beállítást már nem lehet kijavítani. Megéri rászánni azt az extra pár másodpercet, egy sokkal jobb végeredményért.

2. Ne használd a vakut! Biztos kezekkel tartva az iPhone képes jó felvételekre akkor is, ha kevesebb a fény. Az elkészült kép általában sokkal jobban is mutat így. Persze vannak helyzetek, hogy muszáj a vaku, de ha lehet inkább kerüld el ezeket!

3. Ne használd a nagyítás (zoom) funkciót, mert a készüléknek nem optikai zoom-ja van, vagyis ettől csak pixeles lesz a kép. Inkább menj közelebb!

4. Körültekintően válaszd ki a kép beállításait az alkalmazásban, amit használsz! Néhány beállítás lekicsinyíti a képek felbontását. Én az alap fényképező app-ot használom, mert így tudom, hogy tiszta, maximális felbontású képeket kapok, amin nyugodtan végezhetek utómunkákat.

5. Mikor fényképezel, tudd, hogy mit szeretnél majd a későbbiekben kezdeni a képekkel! Jobb rendezetten tartani őket, mint egy össze-vissza fotófolyamot, amit csak azért tartasz, hogy majd egyszer archiválod vagy kinyomtatod. Ha rendezed az elkészített képeidet, akkor egyrészt jobban megtalálod, amit keresel, másrészt nem felejtkezel el jeles alkalmakkor a fotózásról és így mindig mindent meg tudsz örökíteni.

Mindenkinek szép képeket és Nagyon Boldog Karácsonyt kíván a HasználAlma csapata! 

Forrás: Time 


Kommentek megjelenítése