A Foxconn egyik munkása alaposan megrövidítette az Apple-t

Tech Hírek   |   2016.12.02 - 15:37   |   Írta: Pausch Rita   |   3576
02. dec A Foxconn egyik munkása alaposan megrövidítette az Apple-t

Közel 1,5 millió dollár értékben lopott telefonokat a beszállító alkalmazottja.

Az Asiaone értesülései szerint a tajvani férfit bizony nem dicsérték meg tettéért. A munkás ugyanis állítólag 5 700 darab iPhone készüléket vett észre, majd ügyesen el…

Az eset Kínában, Sencsenben történt a Foxconn gyárban. Persze ne gondoljátok, hogy a Tsai vezetéknevű férfi egyedül dolgozott. Ő maga a teszt részlegen teljesített szolgálatot managerként. A mellékes megszerzéséért viszont nyolc munkást irányított a gyárban. A vizsgálat végeredménye szerint a kis team közösen több ezer iPhone 5 és iPhone 5s készüléket vitt ki a létesítményből.

A Hszinpeji Kerületi Ügyészség adatai szerint Tsai és társai azokat a teszt telefonokat értékesítették sencseni üzleteknek, amelyek valamiért nem feleltek meg a minőségi követelményeknek és megsemmisítésre kerültek volna. A tevékenységükkel 2013 és 2014 között közel 2,2 millió dollárt kerestek.

Mikor az ügy kipattant, Tsai rövid úton távozott Tajvanra. A Foxconn viszont jelentette az ügyet a tajvani hatóságoknak, majd belső vizsgálatot is indított az ügyben. A férfit így kérdőre vonták, majd először óvadék ellenében szabadlábra helyezték, ám bizalommal való visszaélés vádjában bűnösnek találták és legfeljebb 10 év börtönbüntetésre számíthat.

A Foxconn – más neves techóriások mellett – az Apple egyik legfőbb beszállítója is. Közel 1,3 milllió alkalmazottjuk van. Nem ez az első, hogy ilyesmi előfordult a Foxconn gyárban. Már tavaly is volt egy hasonló eset és a cég egyébként is híres a botrányokról, mint például a munkások túldolgoztatása vagy alulfizetése.

Kapcsolódó cikk:
Az Apple hazavinné az okostelefonok gyártását?
Látogatás a Foxconn gyárban
Újabb két Foxconn halott



Kommentek megjelenítése