Az Apple nyomására robbantak a Note 7-ek?

Tech Hírek   |   2016.09.20 - 19:27   |   Írta: SzavaRicsi   |   8578
20. szept Az Apple nyomására robbantak a Note 7-ek?

Az Apple is érintett az év okostelefon botrányában?

A koreai vállalat nemrégiben mind a két és fél millió eladott készüléket visszarendelte, hogy orvosolják a problémát. Mielőtt megkezdődtek volna a visszahívások, a Samsung csak az Egyesült Államokból közel 100 bejelentést kapott a túlmelegedő, illetve lángra lobbanó akkumulátorok miatt.

A Bloomberg forrásai viszont azt állítják, hogy az Apple is érdekelt a Samsung idei legnagyobb baklövésében. Persze a cupertinóiak nem valamiféle szabotázzsal készültek a legnagyobb vetélytárs ellen, hanem egyszerűen az almás cég nyomására hibáztak a Note 7 beszállítói.

Az amerikai lap forrásai szerint a dél-koreai gyártó az év elején kapott néhány fülest, hogy az Apple legújabb telefonja nem tálal majd semmilyen komolyabb újítást sem, és a dizájn is a 6s-ével közel megegyező marad. A Samsung ekkor úgy érezte, hogy most komolyan felül tudnak kerekedni az almás cégen.

A koreaiak elkezdték sürgetni a piacra dobást, és egyre korábbi határidőkkel bombázták a beszállítókat. Egyébként is volt miért bizonyítaniuk. Az Apple-nek sikerült keresztbe tennie nagy riválisának azzal, hogy piacra dobta az iPhone 6 Plus-t. Sokáig a Samsung vezette a prémium kategóriás 5 hüvelyknél nagyobb képátlóval rendelkező okostelefonok piacát, viszont amikor az alma logóval ellátott telefonok is beköszöntek erre a szegmensre, a koreaiak visszább szorultak. A Samsung úgy érezte, hogy meg kell védenie a területét.

Ez 2015-ben az iPhone 6s Plus ellen nem igazán sikeredett úgy, ahogyan azt a gyártó tervezte, így hamar elkezdtek az idei évre, és a Note 7-re összpontosítani. Számos érdekes újítás várta a Note szériát. Nagyobb, gyorsabban tölthető akkumulátor, nagyfelbontású kijelző, és az íriszszkenner. Ezen funkciók mellett, mikor kiderült, hogy az iPhone 7 nem igazán lesz a nagy innovációk telefonja, úgy érezték, hogy hatalmas lehetőség áll előttük.

Az egyik beszállító állítása szerint a határidők mozgatása mellett a Samsung többször változtatott a megrendelt alkatrészek részletein is, ennek köszönhetően rengeteg plusz munka hárult a dolgozókra. Ennek ellenére mindenkinek sikerült a határidőkön belül maradnia, és a Samsung éppen akkor dobta piacra a legújabb okostelefonját, amikor szerette volna.

Napokkal az első eladott Note 7 után jelentek meg a hírek az interneten, hogy a telefon akkumulátora bármikor lángra kaphat, és jobb vigyázni a legújabb csúcsmobillal.

A Samsung felül szeretett volna kerekedni az Apple-ön, viszont olyannyira sokat vállalt, hogy a törekvésük visszafelé sült el. A koreai gyártónak a telefonok akkumulátorának kicserélése után a legfontosabb feladata, hogy megpróbálja visszanyerni a vásárlóik bizalmát a Note 7 krízis után.

Kapcsolódó cikkek:
Köröket ver az iPhone 7 gyorsasága a Note7-re [Videó]
Hivatalos: visszahívják a robbanó Galaxy Note 7 készülékeket, csereprogram indul
Samsung Galaxy Note 7: minden, amit az öngyulladás botrányról tudnod kell



Kommentek megjelenítése