iPad Pro unboxing videó és az első benyomások

Apple Hírek   |   2015.11.12 - 14:54   |   Írta: Zoltan C   |   2573
12. nov iPad Pro unboxing videó és az első benyomások

A 9to5mac csapata abban a szerencsés helyzetben van, hogy már meg is kaparinthatták az elős iPad Pro-k egyikét. Kívülről egy hatalmas Netflix masinának tűnik, de jóval több ennél. Valóban hatalmas a 12,9 inches kijezlő, 78 százalékkal nagyobb, mint az iPad Air 2!

Belül az A9X proci hasít 4 GB RAM társaságában, mindezek mellé 32 vagy 128 GB tárhelyet választhatunk. A 12,9 inches kijelző 2732x2048-as felbontást és 265 inchenkénti pixelt tud. Szép, szééééép.

Lássuk végre az unboxing videót!

Össze van rakva, ahogy az kell, megszokott Apple minőség. Szép, tiszta kép, persze nem olyan a pixelsűrűség, mint néhány okostelefon esetében, de ez teljesen rendben van. A kijelző technológiája az Apple ígérete szerint pedig rendkívűl energiatartalékos, nos ezt majd meglátjuk. Érdekes megoldás spórolásra, a frissítési ráta automatikus álíltása, 60-ról 30-ra is lemehet, ha a statikus a tartalom.

Dizájn....egy szó, min száz: hatalmas. Viszont nem annyira vastag, mint várnánk. 6,9 mm vastag és 712 gramm nehéz, ami egyáltalán nem rossz. Aljában találunk egy Lightning csatit, és ugyanitt 2-2 hangszóró a széleken egy gazdagabb multimédia élményért.

A szokásos hangerőgombok mellett, most már került valami a másik oldalra is. Ez az új találmány a Smart Connector, aminek segítségével csatlakoztathatjuk például az új Smart Keyboard-ot vagy a Logitech CREATE billentyűzetes tokját ami tölti is tabletünket. Kapunk még egy 8 megpixeles kamerát hátulra 1080p videófelvevő képességgel - persze nem tudom ki akarna fotózni ekkora döggel, amolyan kötelező jelleggel kellett azért a kamera. Előlre egy 1,2 megapixeles kamera került - szerintem ez picit gyenge, de döntse el mindenki maga.

Úgy kezdtem ezt a cikket, hogy első ránézésre egy hatalmas Netflix masinának tűnhet az iPad Pro - noha ennél sokkal többet tud. Nem véletlenül intett be Jobs örökségének az Apple a Pencil piacradobásával: sok kreatív szférában doglozónak fog jól jönni ez a hatalmas iPad az új almás stylusszal - jóllehet, elsősorban nem mifelénk.  Viszont, a Pencilre még várni kell picit, mire elérhető lesz. 

Már csak egy nagy kérdés van. Vajon lett volna jobb ötlet az iOS helyett valami OS X szerűt rápakolni, ha tényleg a "professional" réteg a célcsoport?

 

Ui: Holnap kapunk egyet tesztelni, így testközelből is szemügyre vehetjük majd az új iPad Pro-t.

Forrás: 9to5mac.com


Kommentek megjelenítése