A Beats X jobb, mint az AirPods

Tesztek   |   2017.02.20 - 04:14   |   Írta: Zoltan C   |   21396
20. feb A Beats X jobb, mint az AirPods

Házon belüli ellenfél az AirPods számára.

Legalábbis a Cultofmac.com tesztjében, ahol egy a Beats termékeket egészen eddig nem kimondottan kedvelő tesztert is sikerült rávenni a váltásra. Teszterünk mindig is tolakodónak találta a Beats fülesek túlzottan basszusra kihegyezettségét, amely a kristálytiszta hangzás kárára vált. Most, hogy a Beats X-et és a AirPods-ot egymás mellé tehette, egyértelműen  - a mára Apple alkalmazottá vált ‒ Dr. Dre terméke mellett tette le a voksát. Lássuk, miért is!

 

 

A konvencionális megjelenés

Dizájn terén, a Beats X ismerős lehet mindenkinek, aki már találkozott a PowerBeats 3-mal vagy a JayBird vezeték nélküli fülesekkel. Sokkal, de sokkal konvencionálisabb a megjelenése, mint az Apple szó szerint vezeték nélküli AirPods-ának ‒ amit talán még 2017-ben is furcsa érzés az utcán hordani.

Ugyan minden promó anyagban ki van hangsúlyozva, hogy "Got no strings", azaz nincsenek madzagok, (most a kifejezés kétértelmű jelentésétől tekintsünk el) korántsem igaz teljes egészében. Mobilunkhoz, vagy akármilyen eszközünkhöz, amiről a zenét hallgatjuk nem megy zsinór, hanem egy úgynevezett, Flex-Form kábel összeköti a füldugókat. Kevesebb ok a furán ránk szegeződő szempárokra. Szépen a tarkónk köré fekszik és elég rugalmas ahhoz, hogy ne legyen zavaró.

A bal füldugó alatt található a mikrofon és a vezérlő gombok. Egyetlen nyomással indíthatjuk, szüneteltethetjük a lejátszást, illetve a hívások fogadását, lerakását. Egy dupla nyomással a következő számra ugorhatunk, egy hosszú nyomás pedig Sirit idézi meg. A középső gomb mindkét végén található egy-egy gomb, ezek szolgálnak a hangerő beállítására.

 

 

Egy méret nem méret

A Beats X teljesen szembe megy az Apple "egy méret jó lesz mindenkire" dogmájával. Minden Beats X négy különböző méretű füldugóval érkezik, amelyek könnyen cserélhetőek. Ha mozgalmasabb életformát követünk, vagy csak simán kocogáshoz is magunkkal vinnénk a Beats X fülesünket, akkor különösen örülni fogunk a szintén alaptartozék "wingtips" kiegészítőnek, ami két méretben érkezik. Ezekkel extra biztonságban érezhetjük magunkat, hogy a fülünkben marad, aminek kell.

Általában kényelmesnek mondható a Flex-Form kábel, de ha kabátot vagy gallért viselünk, akkor már útban lehet. Ilyenkor egy kis igazítás megoldja a problémát azért.

 

 

A W1 chip még mindig király

Akárcsak az AirPods vagy a PowerBeats vezeték nélküli fülesekben, a Beats X-ben is az Apple W1 Bluetooth chipje lapul, aminek a legjobb, legsimább Bluetooth kapcsolatot köszönhetjük. Egyszerűen csak az iPhone közelében bekapcsoljuk a fülest és máris kapjuk a kérdést, "szeretnénk-e kapcsolódni?".

Ha droidos vagy, akkor is működni fog a Beats X, de nem ilyen mágikusan. Szépen végig kell majd menned a hagyományos párosítási beállításokon...

Nyolc órát ígér az Apple a Beats X aksijára (közepes hangerőn persze), ezt a teszt során sikerült is szépen hoznia.  Az aksi legjobb mutatványa a "Beats' Fast Fuel charging". Röviden: egy 5 perces töltés, két órás használatot fog jelenteni. Nem csak marketing szöveg, tényleg működik a dolog.

Nyomasd a basszust!

Mint minden Beats fülhallgató, a Beats X is bővelkedik basszusban, de mégsem annyira, hogy a mély frekvenciák elnyomják a konkrét zenét és zavaróvá váljanak. Összességében, sokkal kiegyensúlyozottabb hangzást nyújt, mint a Beats termékek általában.

 

 

Remekül működik a zajszűrés is, viszont egy területen rosszul teljesít a Beats. Telefonáláskor, a másik fél gyakran panaszkodott, hogy rosszul érteni mit mondanak neki, különösen ha fújt a szél.

Továbbá, szemben az AirPods-zal, a Beats X nem állítja le a zenét, ha kivesszük a fülünkből. Persze ez nem a világ vége, még mindig vannak gombok.

Végezetül

149 dolláros árával 10 dollárral alámegy az AirPods-nak. Ha emellé tesszük, hogy jobb a hangzása, jobban testreszabható a cserélhető dugóknak és a csiptetőknek (wingtips) köszönhetően, az jócskán az öreg Dre felé billenti a mérleg nyelvét.

 

Forrás: cultofmac.com

Kapcsolódó cikk:

Minden az Apple AirPods-ról

Apple Airpods. Kell ez nekünk?

Nem az AirPods az első Apple termék, amelyik nem érkezik időben

SaveSave


Kommentek megjelenítése