20. márc „Nefürgyéle” iPhone-nal!

„Nefürgyéle” iPhone-nal!

Tech Hírek           2017.03.20 - 17:08           Írta: Pausch Rita           1487

Egy férfi halálos áramütést szenvedett, mert a fürdőkádban ülve használta töltőre csatlakoztatott iPhone-ját.

A sajnálatos eset még tavaly történt az akkor 32 éves férfivel. Richard Bull a jelentés szerint még egy hosszabbító zsinórhoz is csatlakoztatta készülékét, hogy elérjen a fürdőkádig. Ott pedig a mellkasán pihentette a telefont, miközben fürdőzött. Az értesített hatóságok kiérkezésekor már halott volt.

A férfi özvegye szerint, Bull testén az égési sérülések úgy néztek ki, mintha valaki megtámadta volna. A halottkém jelentése alapján, egy olyan látszólag „ártalmatlan készülék”, mint egy iPhone, is lehet ugyanolyan „veszélyes a fürdőkádban, mint egy hajszárító”. Véleménye szerint az Apple-nek igenis kellene, hogy figyelmeztesse erre a vásárlóit, és szándékában áll emiatt egy jelentést beküldeni a gyártónak.

Ez nem az első olyan eset, ahol iPhone volt a ludas áramütésben. Ám az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy gyakran az ilyen balesetekben komoly faktor a felhasználói felelősség és az, hogy harmadik fél által gyártott kiegészítőket, töltőket használnak. Az utángyártott töltők 99%-a megbukna a biztonsági teszteken. 400 utángyártott töltőből összesen 3-ban elég a szigetelés ahhoz, hogy megóvja a használót az áramütéstől!

Az Apple már régóta kampányol amellett, hogy gyári töltőket használjanak a felhasználók. Néhány éve még egy csereprogramot is indítottak, hogy a harmadik fél által gyártott töltőket almás gyárira cserélték. Mégis nagyon valószínű, hogy emiatt az eset miatt is újabb bejegyzések kerülnek a figyelmeztetések közé.    

Őszintén, azért egy fürdőkádban ülve tölteni egy készüléket, azért már első hallásra sem tűnik annyira jó ötletnek. Ám, ha olvasóink között mégis van, aki gondolt már erre a megoldásra, ő most nagyon gyorsan feledkezzen meg róla!

Forrás: CultofMac

Kapcsolódó cikk:
Ez történik, ha felrobban a zsebedben egy iPhone
Robbanó iPhone-ok?
Hamis iPhone töltő miatt kaphatott halálos áramütést egy kínai nő

 

 


Hozzászólások

Több Apple hír
24. ápr

Akár ilyen is lehet az iPhone 8

Almás pletykák

Már megszokhattuk, hogy mindig újabb találgatások és állítólagos prototípusok kerülnek elő a legújabb iPhone megjelenéséig. Most is itt van egy. Ez lesz vajon az igazi?

Bővebben

24. ápr

Vásárolj biztonságosan használt és új Apple termékeket nálunk!

Apple tippek és trükkök

Hirdess ingyenesen vagy, keresgélj a több ezer Apple apróhirdetés között!

Bővebben