Fordult a kocka? A Samsungot másolná mindenki?

Tech Hírek   |   2017.04.11 - 16:18   |   Írta: Zoltan C   |   7107
11. ápr Fordult a kocka? A Samsungot másolná mindenki?

Évekig a Samsung élt meg az Apple koppintásából, perek végeláthatatlan sora bizonyítja ezt. Most viszont valami egészen furcsa dolog indult el az okostelefonok világában:

Az Apple és a Google elkezdte a Samsungot másolni.

2015-ben formabontó módon, hajlított, a széleken folytatódó kijelzővel dobta piacra a prémium Galaxy S6 Edge-et a dél-koreai gyártó. Természetesen érkezett rá egy évre az S7 Edge, majd most a Galaxy S8, szintén hajlított kijelzővel. Ez a készülék már nevében is jelezte: mostantól ez lesz a standard. Radikálisan lekarcsúsított kávák, szinte semmi más, csak egy hatalmas OLED kijelző tekint vissza ránk mostantól a Samsung prémium készülékein. A radikális újítás pedig abszolút pozitív fogadtatásban részesült azon újságírók részéről, akik voltak olyan szerencsések, hogy már tesztelhették a legújabb koreai zászlóshajót.

Most pedig ott tartunk, hogy naponta jönnek az egyre megbízhatóbb pletykák az Apple és a Google ugyanilyen irányú terveiről, amelyek már ősszel csúcskészülékek formájában fognak visszaköszönni a polcokról. Először az Apple-től szivárogtak ki olyan hírek, amelyek szerint az iPhone tizedik születésnapjára tervezett iPhone 8 hajlított OLED kijelzővel lesz szerelve.

A Google pedig adós nekünk idén a high-end Pixel sorozat folytatásával, ami a hírek szerint nem csak egy ívelt OLED kijelzővel szolgálna, hanem emelné a tétet: hajlítható kijelzőjű készülékkel gyújtaná be a mobilgyártók termonukleáris OLED háborúját

Igen szokatlan dolgoknak lehetünk tehát szemtanúi. Azért azt mindenki elismerheti, hogy a Samsung telefonjai eddig ‒ akármennyire is voltak minőségiek ‒ igencsak igyekeztek az iPhone-ra hasonlítani. Pár éve elő is került egy 2010-es dokumentum, amely 132 oldalon át tárgyalja, hogyan lehetne jobb a Samsung. A végkövetkeztetés igen egyszerű lett: az Apple másolásával. Az emiatti perek, ha lassan is, de folynak mind a mai napig. Most viszont, a Samsung diktálja a tempót.

Természetesen a Google és az Apple várható új készülékeinél leírtakat mindenki kezelje még némi fenntartással, hiszen ahogyan ez lenni szokott, még semmi hivatalosat nem tudunk és nem is fogunk tudni őszig.

Forrás: AppleRider.com businessinsider.com

Kapcsolódó cikk:
Bemutatásra kerül a Samsung Galaxy S6
MWC 2016: Bemutatták az új Galaxy S7 készülékeket
Magasra tette a lécet a Galaxy S8​


Kommentek megjelenítése