4 meglepő választás az Apple-től

Tech Hírek   |   2017.03.22 - 23:48   |   Írta: Pausch Rita   |   3331
22. márc 4 meglepő választás az Apple-től

Szépen, csendben, keynote nélkül kerültek az Apple Store-ba az új termékek.

Már maga az a mód is meglepetés volt, ahogy az Apple-től teljesen szokatlanul megjelentek az új termékek, de rögtön fel is vetnek néhány kérdést. A tévéből már jól ismert Ábelt hívtuk, hogy néhány dolgot megkérdezzen helyettünk.

 

De miért? 1. Hol maradt a keynote?

 

 

Tegnap az Apple szokásaitól teljesen eltérően több terméket is bejelentett sajtóközleményekben, majd ezek az újdonságok az online Apple áruházban is felbukkantak. Korábban ugyan előfordult már olyan, hogy egy-egy terméken kisebb változtatásokat végeztek és ezt nem jelezték a vásárlók felé, de olyanra még nem volt példa, hogy egyszerre ennyi új dolog érkezzen szépen, csendben.

Persze a pletykák alapján akár még számítani is lehetett újdonságok érkezésére. Ám bizonyos pletykák alapján a külföldi oldalak még mindig számítanak egy keynote-ra, méghozzá áprilisban. Elvileg az új, 10,5 hüvelykes iPad Pro bemutatóját vizualizálják. Ez magyarázat lehetne Ábel kérdésére.

Megoldás lehet az is, hogy Phil Schiller megbetegedett, ezért nem tudtak találni senki mást hirtelen, aki elmondhatná, hogy ez a legjobb iPhone, amit valaha csináltak, a legjobb színben, amit valaha is kikevertek. Vagy csak megunták a keynote kritikákat, amikor épp nem mutatnak fel elég innovációt?   

 

De miért? 2. Piros-fehér, miért nem piros-fekete?

 

 

A piros iPhone bizonyára sokaknak elnyeri majd a tetszését és a piros szín választása is teljesen érthető a (RED) együttműködés miatt. Ám sokan nem tudnak napirendre térni afelett, hogy vajon miért fehérre készítették az előlapot és miért nem feketére, ami sokkal jobban harmonizálna a telefonnal. Benjamin Gerkin (@VenyaGeskin1) a Twitteren ezt még be is bizonyította.

 

 

Mi lehetett az Apple célja ezzel a választással? Talán a (RED) fehér-piros színei, vagy a segítség miatt ez vöröskereszt asszociációt hív? Netán egyszerűen több olyan iPhone 7 készül, aminek fehér az előlapja, és ezért így állt rendelkezésre a készlet?

 

De miért? 3. iPad – Miért most, miért ilyet?

 

 

Az új 9,7 hüvelykes iPad szintén felvet több kérdést is. Attól, hogy az Air vonalat megszüntetik, még nem lenne muszáj egy termék méreteiben is visszalépni. Az új pénztárcabarát – kinek hogy – iPad megint nem igazán hoz innovációt, ugyanakkor vastagabb lett. Miért?

Amennyiben valóban várható egy áprilisi keynote, ahol iPadeket szándékoznak bemutatni, akkor miért került egy új iPad egy hónappal korábban a termékkínálatba?  

 

De miért? 4. Clips?

 

 

Az Apple döntése, hogy rivalizálni kezd a Snapchattel egy új, közösségi videó- és képmegosztó alkalmazással, a Clips-szel mindenki számára a legnagyobb meglepetés az összes közül. Bár erre is utalt már pletyka, de nem sokan gondolták, hogy tényleg meglépi a cég. Ráadásul még a jövő hónapban érkező app azt is engedi, hogy a felhasználók más közösségi hálózatokban is megosszák videóikat és fotóikat.

Most akkor vagy kamu az áprilisi bemutató, vagy ha mégsem, akkor ezt a terméket is lehetett volna ott bejelenteni… Nem?  

 

Kapcsolódó cikk: 
Clips az Apple új videós alkalmazása
Megérkezett az iPhone 7 piros színben
Miben különbözik az új 9,7 colos iPad az iPad Air 2-től?
Megjött az Apple Watch szíjak legújabb kollekciója

SaveSave


Kommentek megjelenítése