Itt a Google válasza a rejtélyes kijelentkezésekre

Tech Hírek   |   2017.02.26 - 17:24   |   Írta: Zoltan C   |   2391
26. feb Itt a Google válasza a rejtélyes kijelentkezésekre

Rengeteg bejelentés érkezett a Google-höz, hogy a felhasználók több platformon is egyszer csak ki lettek jelentkeztetve Google-fiókjukból. Sokakban jogosan merülhetett fel: vajon feltörték a fiókomat?

Jómagam is tapasztaltam ezt a furcsa anomáliát, a semmiből jött a figyelmezetetés a Chrome-tól, hogy jelentkezzek be, majd ugyanez a Windows 10 beépített email kliensétől ‒ érdekes módon almás eszközeimen nem találkoztam a hibával. A "váratlan kijelentkezés gate" csütörtökön kezdődött, majd egészen péntek éjjelig tartott, érintve sok-sok szolgáltatást, például: Gmail, Chrome, Youtube, Google Play.

Mint mostanra a Google hivatalos közleményéből kiderült, nem is igazán hibáról van szó, hanem csupán az óriáscég tartott egy nagyszabású rutin karbantartást. Ez okozta sokaknál a váratlan kilépést. Megnyugtattak mindenkit, nincs szó biztonsági hibáról, nem lettek feltörve a fiókok, és szíves elnézésünket kérik. Akármennyire is ijesztőek lehettek a "Változás állt be a Google fiókjában" vagy a "Fiók javítása szükséges" üzenetek...

A cég elismerte, hogy egyes Google Wifi és OnHub készülékek is visszaállhattak alapbeállításokra, ezeket újra kell konfigurálni.

 


 

 

Forrás: macrumors.com


Kommentek megjelenítése