Közeledik a Super Mario Run megjelenése

Tech Hírek   |   2016.10.13 - 22:00   |   Írta: Pausch Rita   |   3970
13. okt Közeledik a Super Mario Run megjelenése

A fotók Tim Cook japán útjáról azt sugallják, Super Mario hamarosan beköltözik az iOS-be.

Az Apple vezér épp Japánban (és Ázsiában) turnézik és folyamatosan csiripel az útjáról a Twitteren. Többek között azt is tudatta az internet népével, hogy a Nintendo kiotói központjában találkozott Mijamoto Sigeru, videojáték tervezővel, aki ugyebár Super Mario apukája és nem mellékesen, a szeptemberi keynote-on személyesen jelentette be a játékot.

 

 

Cook továbbá azt csiripelte, hogy a Super Mario Run kezelését tanulgatja. Akiben felmerül a kérdés, miért is akkora nagy szó a játék megjelenése, a válasz azért, mert a Nintendo eddig a saját termékeit féltendő nem engedte Mariót másokhoz. Annyira féltették a saját érdekeltségeiket, hogy nem nagyon hagyták a bajszos olaszt mások platformján ugrálni. Ezen a szemléleten először 2015-ben változtattak, amikor a szintén japán DeNA mobiljáték készítővel léptek partneri kapcsolatba és 2017 márciusára már 5 játék is megjelenik. Ezek közül az Animal Crossing és a Fire Emblem elvileg már most őszre várható.

 

 

Mijamoto azt mondja, rájöttek arra, hogy a legtöbb gyerek első találkozását a technológiával a szülei telefonja jelenti, és nem egy konzol. Ezért azt remélik a mobiljátékoktól, hogy ezek jelentik majd a belépőt és alakítják ki a vágyat egy magasabb szintű játékélményre, amit viszont már a konzolok képviselnek.

Forrás: Macrumors

Kapcsolódó cikk:
Alig várod már a Super Mario Run megjelenését? Van egy tippünk!
Apple Keynote élőben a HasznaltAlmán



Kommentek megjelenítése