Itt a megoldás a váratlan iPhone 6 és 6s kikapcsolásra

Apple Hírek   |   2017.02.25 - 17:27   |   Írta: Zoltan C   |   4666
25. feb Itt a megoldás a váratlan iPhone 6 és 6s kikapcsolásra

Az Apple ígéretei szerit az iOS 10.2.1-ben ott a megoldás

Az elmúlt hónapokban számtalan iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus használó számolt be készüléke váratlan leállásáról, különösen akkor, ha az akkutöltöttség 30%-on vagy az alatt volt. Mostanra nemcsak, hogy elismerte a hibát az Apple, hanem a január 23-án kiadott iOS 10.2.1 hivatalos javítást is kínál a problémára.

Az Apple hivatalos közleménye szerint, a frissítés után, az iPhone 6s-ek esetében 80%-kal, a sima 6-osok esetében pedig 70%-kal csökkent a váratlan leállások száma.

Igyekezett mindenkit megnyugtatni az Apple, hogy ezen leállások mögött nem húzódik semmilyen biztonsági probléma, illetve azzal az akkumulátor problémával sincs összefüggés, ami miatt egy bizonyos 6s szériát vissza kellett hívnia a gyártónak.

A legújabb iOS verzió által megoldott probléma a jelentések szerint a régebbi akkumulátorok egyenetlen energialeadásából származott. Ez az ingadozó áramellátás pedig beindította az iPhone vészleállás funkcióját. A szoftveres patch a készülék energiagazdálkodásába piszkál bele picit, így elkerülhető a vészleállás aktiválódása. Mivel még ezután is előfordulhat egyes készülékek esetén az ok nélküli leállás, a szoftverfrissítés lehetővé teszi, hogy töltés nélkül is visszakapcsolhassuk az iPhone-t. Ez utóbbi funkció a Plus verziókban csak az iOS 10.3-tól lesz elérhető.

Kapunk egy új akkumulátor infó sávot is az oprendszer frissítésével. Ez csupán arra fog szolgálni, hogy akinek cserélnie kell az akksiját, az értesüljön róla. A figyelmeztetés a Beállítások, Akkumulátor menüpontban lesz elérhető. Természetesen, ha itt nem találunk semmi újat, nem kell megijedni. A figyelmezetetést csak az fogja látni, akinél baj van. Erről ki is adott egy bővebb tájékoztatót az Apple.

Tehát, ha 6 vagy 6s tulajok vagyunk és tapasztaltuk az idegölő kikapcsolós problémát, akkor ne habozzunk frissíteni.

Forrás: macrumors.com

Kapcsolódó cikk:
Az iPhone 6 készülékek akkuját is cserélnék?
Mit tegyünk, ha rossz az iPhone 6s Plus akkumulátor élettartama?


Kommentek megjelenítése