Az iPhone 6 készülékek akkuját is cserélnék?

Almás Pletykák   |   2017.01.17 - 23:11   |   Írta: Pausch Rita   |   3255
17. jan Az iPhone 6 készülékek akkuját is cserélnék?

Igaz-e a pletyka? A japán site, a Mac Otakara értesülései szerint, hamarosan már nem csak iPhone 6s, de az iPhone 6 aksiját is cserélik.

Novemberben kezdődött a maguktól kikapcsolgató iPhone 6s készülékek akkumulátor csereprogramja, ami egyébként az Apple szerint „nagyon kevés készüléket érint”. Több felhasználó is panaszkodott, hogy a telefonjuk nagyjából 30 százalékos töltöttségnél egyszerűen kikapcsol. Kiderült, hogy a háttérben gyártói hibából fakadó akku gondok állnak. Szerencsére semmilyen biztonsági kockázatot nem jelentett a dolog, ahogy például a Samsung nagy durranásánál a Note 7-nél. Ám a probléma attól még létező, fennálló és az Alma kénytelen volt cserélni a szóban forgó készülékek aksijait.

Nem ez volt az első eset, hogy gond volt az almás telefonok telepeivel. 2014-ben az akku-baj az iPhone 5 készülékeket sújtotta. Vagyis volt már precedens az akkumulátor hibákra, vagyis nem lenne meglepő, ha a sor a szintén kikapcsolgató iPhone 6 készülékeknél folytatódna.

De úgy tűnik, hogy nem fog!

Noha a Mac Otakara több esetben is megbízható forrásnak bizonyult pletykáknál, mint például megjövendölték a csillogó kozmoszfekete iPhone érkezését, vagy a búcsút a jack aljzattól. Ám előfordultak baklövések is, mint a Jet White iPhone 7 bemutatása.

Most úgy tűnik, hogy a japánok megint árnyékra vetődtek, az AppleInsider ugyanis megtudta az Apple-től, hogy noha folyamatosan értékelik a szerviz statisztikákat, egyelőre nincs tervben iPhone 6 akkumulátor csereprogram.

Nem jó hír ez azoknak, akiket a probléma érint.  

Forrás: Macrumors / AppleRider

Kapcsolódó cikk:
Ezeket a készülékeket érinti az iPhone 6s akkumulátorcsere-program!
Töltés fronton rekordlassúak az iPhone 7-esek
Mit tegyünk, ha rossz az iPhone 6s Plus akkumulátor élettartama?



Kommentek megjelenítése