Drake új albuma ma debütált az Apple Music-on

Apple Hírek   |   2016.04.29 - 21:25   |   Írta: Zoltan C   |   2411
29. ápr Drake új albuma ma debütált az Apple Music-on

A kanadai rapper legújabb, Views című albuma egy hétig kizárólagosan csak az Apple Music-on lesz elérhető a nagy zenei stream szolgáltatók közül - ez a lépés is az erőteljes brand építést és médiafigyelmet szolgálja az Apple új szolgáltatásának.

Az iTunes-ön egyébként 10,99 euróért megvásárolható album tartalmazza a mémek és vine-ok sokáig kedvenc alapanyagának számító Hotline Blinget is.

A Views egy tökéletes példája a nagy stream szolgáltatók között zajló háborúnak, amellyel most az Apple gyakorlatilag taktikai atomcsapást hajtott végre. Drake mellett az Apple Music arca már Taylor Swift és Adele is. Míg velük szemben áll például a Tidal társtulajai, úgy mint Jay Z, Kanye West, Beyoncé és Rihanna. A kategória királyának számító Spotifyról pedig már nem is beszélve.

Múlt héten Beyoncé új Lemonade című albuma debütált hasonló formában a Tidalon, ott viszont kicsit mást jelentett az exkluzivitás. 24 óra múlva már meg lehetett venni iTunes-on, Amazonon és Google Playen a lemezt, ugyanakkor még mindig csak a Tidalról lehet streamelni!

Drake és az Apple barátsága a cég stream szolgáltatásának indulása óta tart, a rapper részt vett a cég Beats 1 rádió showjában is. Sőt, az Apple Music fogja szponzorálni a kanadai előadó "Summer Sixteen" turnéját is. Valószínűleg kölcsönösen gyümőlcsöző a kapcsolat, Drake a második legtöbbet hallgatott előadő az Apple Music-on.

Forrás: macrumors.com

Kapcsolódó cikkeink: Már 13 millió feliratkozója van az Apple Music-nak​


Kommentek megjelenítése