Super Mario Run・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.12.16 - 09:06   |   Írta: Ca$h   |   3120
16. dec Super Mario Run・Ismerkedő

iOS-en ehhez fogható várakozás még egy játékot sem előzött meg, de itt van, itt van végre!

A Super Mario Run körül hatalmas volt a hype, úgy harangozták be, mintha éppenséggel a világ legjobb játéka lenne várható. Valahol persze igaz ez a dolog, hiszen a Mario minden idők talán legsikeresebb sorozata, szóval talán méltó volt hozzá ez a hatalmas felhajtás. Tény viszont, hogy több hónappal előre be lehetett jelölni, hogy értesítsenek, ha megjelenik és tegnap végre olyan éjfél körül jött az üzenet, hogy megérkezett. A Super Mario Run az okostelefonokon elhíresült, már-már védjegynek számító egyujjas játék, az Apple nagyon büszke erre a találmányra – nem mintha csak iOS-en lennének ilyenek –, mert pontosan tudják, hogy az amerikai az lusta, nehogy már két kézzel kelljen fogni azt a telefont.

Éppenhogy csak kiszabadítottuk szerelmünket, Peach hercegnőt és ő hálából sütni akarna nekünk egy finom kis tortát, amikor újra megjelenik Bowser, fittyet hányva arra, hogy nagyjából olyan 19 654-szer legyőztük már, porba tiportuk nem egyszer és természetesen újfent elrabolja egyszem kincsünket. Mario nem törődik a részletekkel azonnal útnak indul ezúttal már rohanva. A Super Mario Run irányítása valóban rendkívül egyszerű, nagyon kényelmesen lehet játszani egy kézzel, a kérdés már csak az, hogy vajon elbírjuk-e a féltégla iPhone Plust kényelmesen, különösebb nehézségek nélkül.

Hősünk magától fut előre, valójában csak egy irányba, ez néha gondot fog jelenteni, főleg ha a másikban szeretnénk valamit felvenni, de ahogyan ez a run játékoknál lenni szokott, egy lehetőség van csupán, ne szalasszuk el. Mindenen átugrik automatikusan, hosszabban nyomva tartva meg nagyobbat szökken a drága, illetve az ellenfeleken átugrás közben nyomva tartva, látványosan akrobatikázik is egyet. A dolgunk természetesen A-pontból a B-pontba való jutás, közben mindent felszedni, mindenkit kinyírni, a lehető legjobb eredményeket elérve, mind időben, mind pedig pontszámban.

Az első világ (három pálya+boss fight) ingyenes, a további öt világért már perkálni kell. Egyértelműen látszik, hogy a japánok nem bocsátották meg Amerikának azt a kettő atomot, úgy voltak vele, hogy ha a Kentucky redneck paraszt Mariózni akar az iPhone-ján, ráadásul egy kézzel, főleg ha egy ujjal (!!!), akkor keményen perkálnia kell ezért. Ha belegondolunk, akkor már egymillió hambugerzabáló cowboyból meg is van a nextgen Nintendo konzol fejlesztési költsége. Szóval nagyon valószínü hogy a kasszáknál siker lesz a cím. Első körben én őrületes lehúzásnak érzem ezt a játékot, mert a hat világ összesen 24 pálya, ami egy átlagos játékosnak is maximum 48 perc játékidő, főleg hogy nem sokan ismerik a Mariók lényegét; ami az újrajátszhatósági faktorban rejlik. De szerencsére felsőbb utasításra megvettük a teljes játékot és hamarosan jön egy alaposabb teszt róla. Bízzunk benne, hogy a második blikk jobb lesz mint az első volt!

 

A játék 9.99$ letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése