Videó az iOS első prototípusairól

Apple Hírek   |   2017.01.19 - 21:00   |   Írta: SzavaRicsi   |   3578
19. jan Videó az iOS első prototípusairól

Meglepő videó a gyerekcipőben járó iPhone-okról

Az Apple mostanra több mint tíz éve mutatta be az iPhone-t. A készüléket, amely teljesen átformálta a mobilipart, és az almás céget is.

Az iPhone viszont nem tökéletesnek született, és ahogyan mindennél, itt is voltak kezdeti prototípusok. Gyenge, szinte haszontalan készülékek, amelyek a későbbi irányt mutatják.

Rengeteg változáson ment át az iPhone ez alatt a tíz év alatt, viszont az először Steve Jobs által a színpadon kézben tartott modell, és a maiak között még mindig hatalmas a hasonlóság.

Emellett furcsa látni a P1 és a P2 nevekre hallgató kezdeti prototípusokat, melyeken külön-külön operációs rendszer futott.

Az Apple több házon belüli csoportot is megbízott egy-egy kezelőfelület fejlesztésével, hogy végül több lehetőségük is legyen a végső döntésnél.

A videó bal oldali szereplője a P1-es prototípus, amely az iPodokhoz hasonló kezeléssel büszkélkedhetett. Mellette a P2, amelyre a végső döntés is esett az Apple-nél.

Érdekes, hogy elsőre nem igazán lehet nagy hasonlóságokat észrevenni a P2 és a végső iPhone között, azonban már maga az érintésvezérlés a telefon teljes képernyőjén, és a fehér háttéren különböző ikonok elegek voltak ahhoz, hogy a P2 elnyerje az Apple tetszését.

Forrás: The Verge

Kapcsolódó cikk:
Ők tervezték az iOS-t!



Kommentek megjelenítése