Az Apple díjazta a legjobb alkalmazásokat

Apple Hírek   |   2016.06.17 - 15:46   |   Írta: Pausch Rita   |   3536
17. jún Az Apple díjazta a legjobb alkalmazásokat

Összefoglaló az Apple Design Award (ADA) 2016-ról.

A cupertinói cég 1996 óta minden évben díjazza a legjobb és a legkreatívabb fejlesztői munkákat és idén is sor került az eseményre. A hétfői keynote-ot követően az Alma díjkiosztója is lezajlott és 12 boldog díjazott ünnepelhetett. 10 profi fejlesztő csapat alkalmazásait és 2 diákok által készített munkát díjaztak.

Ezek a következők:

Újgenerációs találékonyság

Alkalmazás neve: Complete Anatomy
Fejlesztő: 3D4Medical

A Complete Anatomy egy 3D-s anatómiai alkalmazás elsősorban orvostanhallgatóknak, de tulajdonképpen bárkinek, aki anatómiát szeretne tanulni csodálatos 2K és 4K felbontású megjelenítéssel.

A 3D4Medical a precíz, 3D-s élethű megjelenítéssel, a felhasználóbarát alkalmazhatósággal és a kitűnő részletességgel megalkotott munkával érdemelte ki a rangos díjat.

Elérhető: iPad

Alkalmazás neve: Streaks
Fejlesztő: Zervaas Enterprises

A Streaks-et az különbözteti meg attól, hogy egy sima futóalkalmazás legyen, hogy segít az embereknek új, egészségesebb és aktívabb szokásokat kialakítani.

Noha az alkalmazás elérhető iOS-re és watchOS-re egyaránt, a díjat ezúttal kifejezetten a Watch-ra készített változat nyerte, különösen az egyszerű használhatósággal és a nagyszerű grafikai dizájnnal.

Elérhető: iPhone és Apple Watch


Alkalmazás neve: Ulysses
Fejlesztő: The Soulmen GbR

A professzionális írók számára készült alkalmazás a szövegszerkesztésen túl egyéb funkciókkal is támogatja az írás kreatív folyamatát és annak bármelyik fázisát.

A díjat a nagyszerű kivitelezéssel, valamint azzal érdemelte ki a fejlesztő, hogy a szoftver lehetővé teszi a felhasználóknak a háborítatlan munkát bármilyen eszközön, alkalmazkodva annak sajátosságaihoz. Az app MacBookra elérhető változata nyerte el a zsűri tetszését.

Elérhető: MacBook, iPhone, Ipad

Fitnesz mindenkinek

Alkalmazás neve: Zova
Fejlesztő: ZOVA

A Zova fitnesz és edzés app az életminőség, a lelki béke és az egészség javítását tűzte zászlójául. A módszerük része az integrált nagy felbontású videók és akár még Siri bevonása is.

Az ADA-t a fejlesztők azért kapták, mert a felhasználót okos, kitartásra ösztönző módon motiválják, igényes tartalommal (pl. videók) töltötték meg az appot és az elismerés kifejezetten az Apple TV-re készített változat érdemelte ki színvonalával.

Elérhető: iPhone, Apple Watch, Apple TV 

Kreativitással párosítva

Alkalmazás neve: Frame.io
Fejlesztő: Frame.io

A frame.io felület filmeken vagy videókon dolgozók csapatmunkáját, együttműködését hivatott hatásosan segíteni.

Azért díjazták, mert egy valós problémát elegánsan old meg, miközben megkapó a vizuális megjelenítés és különféle Apple funkciókat is nagyszerűen támogat. 

Elérhető: iOS eszközökre.

 

Alkalmazás neve: djay Pro
Fejlesztő: algoriddim GmbH

Az alkalmazás teljes eszközrendszert nyújt profi dj-knek.

Ugyanez az app már 2011-ben is kiérdemelte a díjat, a rendületlen fejlesztésnek és a sok újításnak köszönhetően az Apple a többiek mellett őket is kiemelkedőnek találta, újfent.

Elérhető: iPad és Mac

Alkalmazás neve: Auxy Music Creation
Fejlesztő: Auxy

Az Auxy segítségével feltörekvő (vagy akár hobbi) zenészek készíthetnek nagyszerű modern muzsikákat, majd megoszthatják másokkal is. A 4000 ötcsillagos értékelés sokat elárul az appról.

Az Apple a minimalista megjelenése mellett azért is szereti, mert az egészet a Swift segítségével készítették, az alkalmazás lehetőséget teremt a Spotlight keresésekre és remekül használható vele a 3D touch funkció is.

Elérhető: iOS eszközök

Egetrengető játékok

Alkalmazás neve: Chameleon Run
Fejlesztő: Noodlecake Studios Inc.

A Chameleon Run alapvetően egy futkosós játék, csodás, élénk színekkel, szép grafikákkal, sőt tvOS-en integrált Siri távirányítással, iOS-en pedig Multi-touch funkció felhasználással 

Az elismerésben azért részesült, mert a kategóriájában egész különleges és emellett aprólékos és igazán stílusos a kidolgozása.

Elérhető: iPhone, iPad, Apple TV

Alkalmazás neve: Lara Croft GO
Fejlesztő: Square Enix Inc.

Az Apple díján kívül több díjat bezsebelt Lara Croft puzzle játék kicsit eltér a klasszikus franchise-tól, de egyesek éppen ezért jobban is szeretik.

A minden elemre kiterjedő részletességért, a Multi-touch élményért, a nagyszerű szinkronizálhatóságáért és a játék magas fokú érzékenységéből fakadó játékélményért díjazták.

Elérhető: iOS eszközök

Alkalmazás neve: INKS
Fejlesztő:
State of Play Games

Az INKS valójában egy flipper, de valami egészen, különleges, művészi kivitelezéssel.

Mivel a játék tervezésének nagyját a csapat egy iPad Prón és Apple Pencillel készítette, azért is részesült elismerésben, mert mindez hűen tükrözi, nem kell sok ahhoz, hogy jót, részleteset és egyedit alkossunk. Elég lehet egy jó ötlet és a pontos kivitelezés.

Elérhető: iOS eszközök

Díjazottak, diák kategória:

Alkalmazás neve: Linum
Fejlesztő: Joaquin Vila 

Linum logikai játékban bütyköket kell a megfelelő helyekre illeszteni.

Elérhető: iOS eszközök

Alkalmazás neve: Dividr
Fejlesztők: Josh Deichmann, Patrick Pistor, and Erik Lydick

Dividr egy szórakoztató és akár komoly függőséget is kialakító, 2D arcade játék, ahol egy kis négyzetet kell végigvezetni a pályákon, különféle akadályokat kikerülve.

Elérhető: iOS eszközök

Megjegyzés: Az alkalmazások a nevükre kattintva elérhetőek az App Store-ban.

Forrás: Apple

Kapcsolódó cikk:
iOS 10 újdonságok
WWDC 16: iOS10 vs iOS9 sebességteszt
Mégsem törölheted a gyári appokat az iOS 10-ben…



Kommentek megjelenítése