Ezért nem fog soha az iPhone akkumulátora egy napnál többet bírni

Apple Hírek   |   2016.03.12 - 19:29   |   Írta: Zoltan C   |   23098
12. márc Ezért nem fog soha az iPhone akkumulátora egy napnál többet bírni

Nem csak én töltöm naponta, igaz?

Minden évben várjuk a csodát, na majd az idei iPhone akksija egy napnál azért majd csak tovább bírja... Úgy néz ki, el kell szomorítsam sokunkat, a közeljövőben ilyen biztosan nem lesz. A Redditen kérdezték Dee Strand "lítium-ion gurut", hogy mikor lesz több napot is egy töltéssel kibíró iPhone, válaszában pedig minden benne volt: "Soha".

Dee Strand a Wildcat Discovery Technology nevű cégnél vezető kutató. Ez a cég akkumulátorokat és modern, zöld enerigatárolási módszereket kutat.

Mégis, mi a legfőbb akadálya annak, hogy ritkábban kelljen töltenünk a fónit? A válasz prózaian egyszerű, de ettől még velem együtt sokan nem lesznek boldogok.

Évente, újabb és újabb fícsörök érkeznek az iPhone-okba: nagyobb és fényesebb kijelző, új appok, 3D Touch és hasonszőrű társai, stb. Ezekkel mindig úgy sakkozik a gyártó, hogy a telefon egy töltéssel egy napot még pont kibírjon. Ugyan az akkumulátorok is évről évre jobbak lesznek, de egyszerűen képtelenség lépést tartaniuk az egyéb hardveres fejlesztésekkel. Egy szó mint száz, az új ficsörök mindig rontani fogják az iPhone (meg úgy általában az okoskészülékek) akkuidejét. Pedig még nem is beszéltünk a nem is olyan távoli 5G hálózatról! Mindez kombinálva a péklapát kijelzőmérettel, exponenciálisan növekvő energiaéhséget jelent a készülék számára.

Strand szerint mindenképpen egy teljesen újragondolt akkumulátoré lehet a jövő, a lítium-ion kornak pedig vége, ha több napig kitartó iPhone-t szeretnénk. Nem véletlen, az Apple állítólág már dolgozik egy tiszta energiát égető, apró "üzemanyagcellán", amit a távolibb jövő iPhone-jai kaphatnának meg.

Logikus és kézenfekvő megoldás az is, ha nemes egyszerűséggel egy combosabb lítium-ion akksit kapna a telefon. Persze, ez lenne az az ötlet is, amit Jony Ive 0,0001 másodperc alatt a szemétbe vágna. Ezt a jelenetet valahogy így képzelem: "Nem lesz idén 0,1 milliméterrel vékonyabb az iPhone, mint tavaly? Na, még mit nem!"

Forrás: cultofmac.com


Kommentek megjelenítése