Már négy embert küldtek börtönbe az iCloud celebfotós ügy miatt

Tech Hírek   |   2018.08.30 - 13:47   |   Írta: SzavaRicsi   |   1406
30. aug Már négy embert küldtek börtönbe az iCloud celebfotós ügy miatt

Igen egyszerű módszert használt a hackelésre az a férfi, akit nemrég ítéltek el az ügyben.

Emlékszünk még a 2014-es nagy iCloud celebfotós botrányra? Már hogyne emlékeznénk. A hollywoodi hírességek felhőtárhelyéből szerzett intim fotók hatalmas port kavartak a közéletben. Jennifer Lawrence-re, Kate Uptonre és Kirsten Dunstra olyan fotók köszöntek vissza az internetről, amelyek tényleg csakis a legrosszabb rémálmaikban került volna publikussá.

A feltöltők talán bele sem gondoltak, hogy milyen következményekhez vezet egy ilyen betörés mások személyes fiókjaiba. Három tettest már elítéltek, nekik 9-től 16 hónapig terjedő fegyházbüntetés lett a „jutalmuk”, egy negyedik személynek pedig a napokban fejeződött be a tárgyalása.

George Garofano még áprilisban ismerte be, hogy az ő keze is benne volt az ügyben. Az ő módszere egyszerűbb volt, mint gondolnánk. Garofano emaileket küldött, amelyekben az Apple online biztonsági szakemberének adta ki magát, hogy megszerezhesse a célpontok belépési adatait. Az így megszerzett jelszavakkal már hozzáfért az iCloud-fotókönyvtárakhoz, illetve rengeteg egyéb féltve őrzött személyes adathoz.

A férfit ezért kilenc hónap börtönre ítélték, amit az ügyészség nem talál kielégítő büntetésnek. A vád szerint így, hogy Garofano nem csak illegális módon betört 240 fiókokba és letöltötte magának a képeket, hanem fel is töltötte őket, nem foglalkozva azzal, hogy milyen hatással lehet ez a károsultak személyes életére, legalább 10, de inkább 16 hónap szabadságvesztést kéne kiszabni.

Forrás: AppleRider / 9to5Mac

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése