Virágzik a feketepiac Amerikában

Apple Hírek   |   2015.12.27 - 23:31   |   Írta: B Ádam   |   4642
27. dec Virágzik a feketepiac Amerikában

Közel 500 iPhone-t foglalt le a rendőrség az amerikai Tigardban.

Az oregoni Tigardban került sor egy nagyszabású razziára az ottani szervezett bűnözés ellen, mely során körülbelül háromnegyedmillió dollár értékben foglalt le a rendőrség Apple termékeket, amiket a hongkongi feketepiacon szerettek volna értékesíteni.

A tigardi T.J. Hahn nyomozó azt nyilatkozta a KOIN 6 csatornának, hogy a szervezett kiskereskedelmi visszaélés nagyobb területté nőtte ki magát a helyi bűnözésben, mint például a kábítószer-értékesítés.

A rendőrség a Washington Square nevű bevásárlóközpontban szúrt ki egy férfit, aki gyanúsan nagy mennyiségű ajándékkártya igénybevételével vásárolt a helyi Apple Store-ban, majd mikor követték az illetőt a kocsijához, felfedezték, hogy az tele van tömött Apple Store csomagokkal.

A lefoglalt tárgyak között több mint 470 iPhone volt, melynek piaci értéke majdnem eléri a 300.000 dollárt, ehhez jöttek még hozzá az 585.000 dollár értékű ajándékkártyák, melyeket nagy valószínűség szerint hamisított hitelkártyákkal szereztek be.

Letartóztatás egyelőre nem történt, a rendőrség jelenleg azon dolgozik a gyanúsítottal és egy állítólagos bűntársával együttműködve, hogy mihamarabb nyomára akadjon a teljes csoportnak.

Forrás: cultofmac.com


Kommentek megjelenítése