Bővebb információk az Apple Campus 2 projektről

Tech Hírek   |   2013.03.04 - 20:45   |   Írta: H.A   |   1731
04. márc Bővebb információk az Apple Campus 2 projektről

Jobs először 2011 júniusában ismertette a  Campus 2 projektet, amit a neves Norman Foster tervez.

Az elmúlt héten Tim Cook végre részletesebb információkkal is szolgált az éves részvényes gyűlésen. Jelenleg 2,7 millió négyzetlábnyi irodai terület található a komplexum tervezett területén, és a további 80%-a parkolóval borított. 

A helyszínen eredetileg a HP tartózkodott, ezt a területet az Apple 2010-ben vásárolta fel. 

De már előtte, 2006-ban sok kihasználatlan irodát foglaltak le a környéken.

cupertino.001

A tervek szerint egyfajta "vissza a természethez" módon az irodákat lebontják, és a visszatelepített erőd közepére helyezik el a 2,8 millió négyzetláb területű új körépületüket, ami a jelenlegi campus háromszorosa. A parkolóhelyek maximum 20%-ot fognak elfoglalni a fennmaradó helyből, a további helyet a föld alatt alakítják ki a kocsiknak.

Ezenkívül Cook megjegyezte hogy külön buszjáratot szerveznek a nagyjából 12 ezer ember foglalkoztató irodának, amivel a munkaerő 30%-át tudják szállítani.

Ezzel is elősegítik a környezetvédelmet. és persze a visszatelepített (ironikus módon) barackfákkal, ami a hely eredeti agrikultúráját idézi.

A részvényesekkel való konzultációt eleve megnehezíti az egyre nagyobb tömeg, így a beszámolón kiderült hogy az új épület két nagy prezentációs termet is fog tartalmazni hogy zökkenőmentesen tarthassanak tájékoztatókat.

applecampus-110813-3

A 2006-ban foglalt területeket már aktívan használja az Apple, mivel a cég folyamatos növekedése miatt egyre több helyre van szükségük. Épp ezért olyan fontos hogy minél előbb elkészüljön az új campus, tehát a bontási műveletek már rövid időn belül megkezdődnek, és remélhetőleg 2016-ra az építkezés is véget ér.

Jobs egyébként Cupertinoban járt középiskolába és a környéken élte le az élete nagyrészét,  és már 77-es kezdés óta itt van a cég főhadiszállása.

Jobs ezért makacsul ragaszkodott a városhoz, és minél több terültet helyben tervezett felvásárolni, és a jelek szerint ezt az irányt követi a vezetés ezután is.

applecampus-110816-1


Kommentek megjelenítése