Steve Jobs legóként született újjá

AlmaBlogger   |   2015.11.04 - 15:19   |   Írta: Érci Viktória   |   1867
04. nov Steve Jobs legóként született újjá

De figura készült Steve Wozniakról és Tim Cookról is.

Van egy cég, aminek a specialitásai közé tartozik a tech-világ óriásainak legolizálása. Érdekes, hogy mennyire nem élethűek a figurák, de mégis annyira eltalálják a karaktereket, hogy abszolút felismerhetőek.

A FamousBrick-et a fent említett nagyágyúk mellett, John Ive, Phil Schiller, Bill Gates, Edward Snowden, Konrad Zuse és Mark Zuckerberg is megihlette már egy-egy legofigura erejéig.

A vállalat nem csak a személyeket formázta meg, de azok jellegzetes eszközeit is műanyagba öntötte. Így kerülhetett pl. Tim Cook lego kezébe egy mini iPhone 5c.

A FamousBrick főhadiszállása Lindauban van, ami Németországban található.

„Eredeti LEGO darabokat használunk, keressük a megfelelő részeket. Ez nem olyan egyszerű, mint ahogyan hangzik. Steve Jobs fejéhez például egy rakéta-tudós 1998-as minifigurájának egy darabját használtuk fel. Természetesen nagy Apple rajongó vagyok. Gyermekkoromban imádtam a színes lego téglákkal játszani és figurákat építeni. Most kombinálhattam a két hobbit. Az egész úgy kezdődött, hogy szerettem volna egy saját Steve Jobs-ot. Ő egy rendkívül inspiráló személyiség, és szerettem volna Őt idolként az asztalomra. Sok pozitív visszajelzést kaptam, ezért került az online shopba. ” – Nyilatkozta Pascal Giessler.

Az európai országokban ezek a kicsi figurák 12,9 euróért találnak gazdára, és mondhatni igen nagy sikerük van!

Forrás: CultofMac


Kommentek megjelenítése