Melyik okostelefon gyártó uralta 2016 egészét?

Tech Hírek   |   2017.03.10 - 09:31   |   Írta: L Ferenc   |   3589
10. márc Melyik okostelefon gyártó uralta 2016 egészét?

Az utóbbi időkben az Apple már megelőzte a Samsungot, de mi a helyzet, ha a tavalyi év egészét nézzük?

A Strategy Analytics piackutató cég legfrissebb tanulmányából kiderül, hogy 2016-ban a Samsung volt a világ elsőszámú okostelefon gyártója. Ez a dél-koreai székhelyű vállalat még az ominózus Galaxy Note7 botrány ellenére is több mint 308,5 millió készüléket adott el, és ily módon a tavalyi év egészét nézve messze megelőzte fő riválisát, az Apple-t. 

Az utóbbi hónapok értékesítéseit nézve az almás logós gyártó már megelőzte a Samsungot, viszont 2016-ban még "csak" 215,5 millió iPhone-t értékesített. Az persze más kérdés, hogy az Apple még így is simán bezsebelte a komplett iparág nyereségének mintegy 80 százalékát. 

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Huawei állhat fel. A kínai gyártó relatíve olcsóbb termékeket forgalmazó B-márkája, a közelmúltban indított Honor 72,2 millió okostelefont adott el 2016-ban, az eggyel magasabbra pozicionált Huawei brandes termékekből pedig 65,7 millió példány fogyott. A következő a sorban az ugyancsak kínai Xiaomi, melynek eladásai egy év alatt 65 millióról 46 millióra zsugorodtak. 

Kapcsolódó cikkek:
Az Apple kicsit, a Samsung hatalmasat bukott
Az Apple és a Samsung is visszaszorul
iOS kompatibilisek a Samsung okosórái



Kommentek megjelenítése