Nőnapon jöhetnek az Apple újdonságai

Almás Pletykák   |   2022.02.07 - 08:51   |   Írta: L Ferenc   |   2380
07. feb Nőnapon jöhetnek az Apple újdonságai

Jelek szerint már nem kell sokat várnunk az új almás termékek leleplezésére.

Az Apple legutóbb tavaly októberben tartott nagyszabású termékleleplező rendezvényt, amikor is az új MacBook Prókról hullott le a lepel, és amennyiben hihetünk a pletykáknak, akkor legközelebb március elején kerül majd sor hasonló eseményre.

A Bloomberg hírügynökség tűzhöz közeli forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy az Apple egész konkrétan március 8-án, vagyis a nemzetközi nőnapon mutattja majd be legfrissebb újdonságait. A várakozások szerint továbbra sem személyes jelenlétű, hanem kizárólag online megtekinthető rendezvényen debütál majd a cég sokak által várva várt új elérhető árú kompakt okostelefonja, vagyis a 2020 tavaszán debütált aktuális iPhone SE utódja. 

Jól értesült források szerint az új ár/érték bajnok modell idén tavasszal végülis iPhone SE+ 5G néven debütál majd a kereskedelmi forgalomban, vagyis az Apple jelentősen meg kívánja különböztetni az elődjétől, és egyértelmű módon fel kívánja hívni a figyelmet arra, hogy ez már egy akár a szélsebes 5G hálózatok előnyeit is kihasználni képes telefon. 

A legfrissebb pletykák is lényegében változatlan külcsínről tesznek említést, ami egyeseket elriaszthat a vásárlástól. Hogy miért? Nos elsősorban azért, mert az aktuális iPhone SE már 2020-ban sem számított valami divatos megjelenésű készüléknek, hiszen esetében lényegében egy ráncfelvarrt iPhone 8-hoz van szerencsénk. Utóbbi mobilt pedig konkrétan 2017-ben dobta piacra az Apple. 

A kijelző sem fog növekedni, vagyis marad a jó öreg 4,7 colos képátlójú LCD panel, amivel persze önmagában véve talán még nem is lenne probléma, de talán a vaskos kávákat 2022-re illene már egy kicsit elvékonyítani. 

A teljesen új SE élményre vágyóknak a dolgok jelenlegi állása szerint egészen 2023-ig, vagy adott esetben 2024-ig kell várniuk, ekkor érkezhet ugyanis a modell komolyabb változásokkal kecsegtető következő változata. Utóbbi állítólag már egy vékonyított kávás, 5,4 colos képátlójú érintőképernyőt fog felvonultatni, mely az aktuális trendeknek megfelelően már nem LCD, hanem OLED technológiára épül. 

Várhatóan ugyancsak most, vagyis március 8-án hull majd le a lepel az új iPad Airről. Különböző értesülések szerint az Apple-nél a közelmúltban tesztelték az iPad Air következő generációjának OLED kijelzős változatát, azonban ennek fejlesztéseit nemrégiben leállították. Ennek folyományaként a jövő hónapban érkező új iPad Airben LCD érintőkijelző lesz.

A tavaly előtt debütált aktuális iPad Airben A14-es chipkészlet található, a következő generáció esetében pedig arra az A15-re lehet számítani, ami már most ott figyel az új iPad miniben, de elképzelhető, hogy kapásból A16-ra vált majd a modell. Ezenkívül várhatóan az iPad mini új frontkameráját is meg fogja kapni az immár 5G kompatibilis következő iPad Air. 

Szintén ott lehet az Apple márciusi rendezvényén a felfrissített Mac Mini, mely várhatóan M1 Pro, M1 Max vagy akár M2 chipeket is felvonultathat. A vállalat várhatóan március első felében adja majd ki a jelenleg még publikus béta állapotú 15.4-es iOS végleges változatát, melynek egyik fontos újdonsága, hogy a Face ID már a maszkot viselő felhasználókat is képes beazonosítani. 

Az Apple márciust követően legközelebb várhatóan júniusban tart majd egy újabb rendezvényt, a szokásos Worldwide Developers Conference-t, melynek keretein belül jelentik majd be az iPhone-ok, az iPadek, a Watch sorozat és a Mac számítógépek legfrissebb szoftveres fejlesztéseit. Ezután várhatóan szeptemberben hallatt majd magáról ismét az Apple, amikor is leleplezik majd a vadonatúj 14-es iPhone-okat és az új Maceket. 

A vállalat legizgalmasabb új fejlesztésének tekinthető, fejen viselhető Mixed Reality headsetet eredetileg 2022 végén jelentette volna be az Apple, azonban különböző okok miatt erre várhatóan csak 2023-ban kerül majd sor.

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése