2+4 magos brutál chipset az iPhone X-ben

Almás Pletykák   |   2017.09.11 - 16:37   |   Írta: L Ferenc   |   7172
11. szept 2+4 magos brutál chipset az iPhone X-ben

Lássuk, hogy jelenleg körülbelül mit lehet tudni az új csúcsmobil "agyáról"!

Az Apple holnap fogja bejelenteni a sokak által várva várt új csúcsmobilt, a sokáig iPhone 8 néven emlegetett, de a boltokba végülis várhatóan iPhone X-ként megérkező készüléket. Lassan már csak órák kérdése a hivatalos bejelentés, mi pedig addig gyorsan jövünk még egy friss pletykálal. Ez pedig a csúcskészülék chipsetével kapcsolatos.

Steve T-S közlése szerint a 3 GB RAM-os iPhone X-ben landoló vadonatúj A11 chipkészletben hat mag található. Ezek közül két mag a nagyteljesítményű Monsoon fajtából való, a további négy Mistral mag pedig elsősorban alacsony fogyasztásáról ismerszik meg. Az összes mag egymástól függetlenül címezhető és mind a hat mag működhet akár egyszerre is. 

Emlékezetes, hogy a jelenleg forgalomban lévő iPhone 7 és iPhone 7 Plus telefonokban lévő A10 Fusion chipset két nagyteljesítményű Hurricane és két low-power Zephyr magot vonultat fel. És ezek közül egyszerre vagy a két Hurricane, vagy a két Zephyr képes csak működni. Összehasonlításképp, napjaink 4-8 GB RAM-os anroidos csúcsmobiljaiban általában 8-10 magos chipsetek találhatók, de ezek közül csak kevés képes felvenni harcot az Apple aktuális SoC-jével. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése