Ilyen az új Apple Watch Edition!

Tech Hírek   |   2016.09.27 - 22:38   |   Írta: Pausch Rita   |   3649
27. szept Ilyen az új Apple Watch Edition!

Bemutatkozik a Watch Series 2 exkluzív, kerámiatokos „babája”.

Az Apple Insider egy igazán szép videóban mutatja meg a kedves olvasóknak (és persze nézőknek), hogy milyen is egy közel (38 mm – 479 990 Ft), vagy pontosan (42 mm – 499 990) félmillió forintos Apple okosóra.

Az új, exkluzív modelleknél az Apple inkább dobta az aranyat és helyette egy másik, de továbbra is impozáns megjelenésű anyag után nézett. Na, ez lenne a kerámia! Az előállításához nagy keménységű cirkónium port kevernek timfölddel, amit aztán összepréselnek, nagy nyomás alatt tömörítenek és egy különleges eljárással csiszolják. A végeredmény nem csak egy vakító fehér kerámiaház, egyenletes sima és fényes felülettel, de így négyszer keményebb is a rozsdamentes acélnál.

A minden részletében hihetetlenül igényes tokban az órán, a kábelen és az adapteren kívül mágneses töltőt és dokkolót is találni. Bár bevallom, az utóbbi engem a hófehér kerámiatokos készülék alatt kissé egy porcelán kávéscsészealjra emlékeztet… Ám, ez mégis egy extra, mert a Watch Series 2 modellek csak ezen verziójához adják ajándékba. Egyébként 27 990 Ft-os áron vásárolható meg.

Az extra ütés- és karcállóságon kívül az óra nagyjából ugyanazt tudja, mint a többi verzió. Új S2 kétmagos processzor muzsikál benne. Beépített GPS-szel, pulzusszámlálóval, gyorsulásmérővel és giroszkóppal, valamint intelligens fényérzékelővel felszerelt. 50 méterig vízálló, a hangszórója aktív önvíztelenítővel ellátott, így az okosóra tökéletesen alkalmas úszáshoz is. Az akkumulátor-üzemidejét 18 órára becsülik. Az üvege zafírkristály, ami viszont csak a rozsdamentes acéltokos modellek jellemzője még. (Az alumíniumtokos modellben Ion-X üveglap található.) A második generációs OLED Retina kijelzőjét Force Touch funkció gazdagítja és az első Watch szériához képest kétszer nagyobb a fényereje.    

Íme, a videó a készülékről, ami szinte testközelbe hozza az új Apple Watch Editiont:

 

 


Kommentek megjelenítése