20. márc Az Apple félmillió dollárt fizetett az exkluzív tartalomért

Az Apple félmillió dollárt fizetett az exkluzív tartalomért

Tech Hírek           2017.03.20 - 08:30           Írta: SzavaRicsi           828

Vajon tényleg megéri nekik ennyi pénzért az a bizonyos „Színező”?

2015-ös indulása óta számos exkluzív tartalommal büszkélkedhetett már az almások zenei streaming-szolgáltatása, az Apple Music. A felhasználók olyan neves előadók új albumait hallgathatták az elsők között, mint Drake, Taylor Swift, Katy Perry vagy The Weeknd.

Ezek az exkluzív tartalmak komoly előnnyel szolgálnak az Apple Music számára a konkurens szolgáltatásokkal szemben. Állítólag a Spotify meg is elégelte ezt, és büntetésképp az Apple-lel szerződött zenészek számai náluk csak ritkán, vagy egyáltalán nem jelentek meg a felkapott zenék listáján.

Nem csak a konkurenseknél verték ki a biztosítékot az Apple exkluzívjai. A zeneiparban nem kis hírnévnek örvendő Universal Music Group például megtiltotta a tagjainak azt, hogy ilyenfajta szerződéseket kössenek a cupertinóiakkal.

Az almások tehát komoly előnyre tesznek szert ezekkel a tartalmakkal. A szerződések részleteiről viszont eddig nem igazán beszélt senki. Egészen mostanáig.

A Chance the Rapper néven ismert zenész ugyanis nemrég a Twitteren tálalt ki. A rapper állítása szerint a cupertinói tech vállalat összesen 500 000 dollárt, és egy, az új albumát népszerűsítő reklámkampányt adott azért cserébe, hogy két hétig csak az almások szolgáltatásán legyen meghallgatható az új albuma, a Coloring Book.

Az amerikai zenész állítása szerint, azért osztotta meg ezeket az információkat, hogy továbbra is nyílt maradjon a rajongóival szemben.

Chance the Rapper nem csak a szerződés részleteivel kapcsolatban írt a Twitterre, hanem azt is megemlítette, hogy az ilyen streaming-szolgáltatások közötti versengésekkel a zenészek is jól járhatnak.

„Ha lehetőséged adódik jó emberekkel dolgozni, úgy, hogy sok pénzt kapj, és mellette a hitelességed is megmaradjon, akkor azt mondom, csináld!” – írta a rapper a Twitterre az Apple Music-kal kapcsolatban.

Forrás: MacRumors

Kapcsolódó cikkek:
Már zsinórban két hónapja csúcson az Apple részvény
Vintage iPhone 7 Plus a ColorWare jóvoltából
Akár 200 000 app válhat elavulttá az iOS 11 miatt


Hozzászólások

Több Apple hír
24. ápr

Akár ilyen is lehet az iPhone 8

Almás pletykák

Már megszokhattuk, hogy mindig újabb találgatások és állítólagos prototípusok kerülnek elő a legújabb iPhone megjelenéséig. Most is itt van egy. Ez lesz vajon az igazi?

Bővebben

24. ápr

Vásárolj biztonságosan használt és új Apple termékeket nálunk!

Apple tippek és trükkök

Hirdess ingyenesen vagy, keresgélj a több ezer Apple apróhirdetés között!

Bővebben