Már zsinórban két hónapja csúcson az Apple részvény

Apple Hírek   |   2017.03.17 - 17:39   |   Írta: Zoltan C   |   1756
17. márc Már zsinórban két hónapja csúcson az Apple részvény

Szent Patrik napja szerencsés nap volt idén a cég életében. Lehet, tényleg szerencsét hoz a lóhere...

Rekordon zártak a NASDAQ-on az Apple részvényei, elérve a 140,69 dollárt, ráverve ezzel a csupán két napja beállított előző rekordra, 140,46 dollárra.

Az új, mindenkori napközbeni csúcsot (141,02 dollár) szintén az Apple tudhatja magáénak, ezt csütörtökön sikerült beállítani. Mondani sem kell, ezzel is a saját rekordjukat döntötték meg, a március 15-i 140,75 dollárt.

Ezek az adatok tovább erősítik a kaliforniai vállalat legértékésebb cég címét ‒ akárcsak a mostanra 738 milliárd dollárra duzzadt piaci értékét. A Google anyacége, az Alphabet továbbra is stabilan a második helyen van, a maga 592 milliárd dolláros értékével. Ezután jön a Microsoft, éppencsak 500 milliárd dollár alatt. Majd jön a Berkshire Hathaway kb. 430 milliárddal.

Az elmúlt öt hónapban töretlenül növekszik az Apple részvény értéke, sorra döntögeti a saját rekordjait ‒ amelyek tulajdonképpen világrekordok is.

Több Wall Street-i elemző szerint is, az Apple részvényei jelenleg a legalulértékeltebbek a piacon. Ilyen például Brian White (Drexel Hamilton), Steve Milunovich (USB) és az igazi mogulnak számító, Gene Munster. Továbbá ugyanezek a személyek biztosak abban is, hogy továbbra is emelkedés várható almás részvények terén. Ráadásul most tart a szokásos "új termék optimizmus" is ‒ lásd: iPhone 8 ‒, ami miatt nem elképzelhetetlen a 150-180 dollár közti ár sem.

Forrás: macrumors.com

Kapcsolódó cikk:
14 milliárd dollár értékben vásárolta vissza az Apple saját részvényeit
Negyven meghatározó pillanat az Apple 40 évéből


Kommentek megjelenítése