Egy hasznos tipp mielőtt használt iPhone-t vagy iPad-et vennél!

Tippek és trükkök   |   2016.05.22 - 18:04   |   Írta: Zakariás Zsombor   |   13357
22. máj Egy hasznos tipp mielőtt használt iPhone-t vagy iPad-et vennél!

Mindannyian tudjuk, hogy az Apple nagyon nagy hangsúlyt fektet a felhasználók biztonságára és adatvédelmére

Ezért hogy meg tudjunk bizonyosodni használt készülék megvásárlása előtt arról, hogy nem vernek át minket mindig ellenőrizzük le a készülék aktivációs zárát.  Mi is az az Aktivációs zár? 

Abban az esetben, ha az iOS készüléken a régi tulajdonos bekapcsolva hagyja a készülék keresése funkciót, csak a régi tulajdonos által megadott jelszóval lehet újratelepítés után aktiválni a készüléket.

Abban az esetben, ha nem tudjuk ezt a jelszót gyakorlatilag használhatatlan lesz az új telefonunk.

Hogy megelőzhessük, a bajt mindig kérjük el az eladótól a készülék IMEI vagy Sorozatszámát. Hogyan ellenőrizzük le ez alapján? Csak látogassunk el erre a linkre és illesszük be a kapott IMEI vagy sorozat számot. 

Amint ezzel megvagyunk, az oldal kiírja a készülék Aktivációs zár állapotát. Ha azt jelzi, hogy be van, kapcsolva semmiképp se vegyük meg! Kérjük meg az eladót, hogy a Beállításokban, az iCloud menüpontban kapcsolja ki az iPhone keresése funkciót és lépjen ki az Aplle fiókjából.

Hogy találhatjuk meg egy készülék IMEI vagy Sorozatszámát? Mindkettő könnyen megtalálható, hiszen csak belelépünk a Beállítások – Infó menübe és egy picit lejjebb görgetve az oldalon megtaláljuk az IMEI és széria számokat. Erre a számra hosszan rányomva ki is másolhatjuk azt.

És még néhány jótanács amit minden apróhirdetés alatt megtaláltok, érdemes szigorúan betartani, rengeteg kellemetlenségtől kímélhetitek meg magatokat.

Figyelem! Soha ne utalj előre pénzt, ha nem ismered az eladót! Legjobb, ha mindig személyesen intézed az adás-vételt, valami forgalmas helyen, például egy Starbucks kávézóban vagy HasznaltAlma Találkozási Pont-on! Ha lehet, ne menj egyedül a találkozóra, és soha ne postázz Nigériába!

Forrás: iphonehacks.com


Kommentek megjelenítése