Baj van a Lightning fülesekkel, de az Apple már dolgozik rajta!

Tech Hírek   |   2016.09.20 - 18:00   |   Írta: Pausch Rita   |   4669
20. szept Baj van a Lightning fülesekkel, de az Apple már dolgozik rajta!

Mégsem olyan sima az átállás? Vagy lehet, hogy nem is a Lightning hibája?

Szegény öreg 3,5 mm-es jack most forog a frissen megásott sírjában. Kiderült, hogy néhány felhasználó hibát jelentett a vezetékes Lightning EarPods-okról. (Nem, ez nem az új, vezeték nélküli AirPods, az még nem kapható!)

A Business Insider jelentése szerint több felhasználó is arra panaszkodott, hogyha az iPhone 7-hez kapott fülhallgatót csatlakoztatják a készülékhez, akkor bizonyos időegység eltelte után, egyik pillanatról a másikra, irányíthatatlanná válik. A gombok nem reagálnak és semmilyen funkciójuk nem érthető el: a zene szól, de nem lehet léptetni, vagy a hangot állítani, nem lehet bejövő hívást fogadni és persze Siri sem áll szóba a pórul járt felhasználóval. A ciki a dologban, hogy például a magazin újságírója is ugyanezt tapasztalta teszt közben… Még cikibb, hogy egy „mesés” hibáról van szó, ami hol volt, hol nem volt, vagyis lényegében még kellően utolérhetetlen is.

A cikkből az derül ki, hogy az Apple már értesült a dologról és igyekeznek javítani ezen a bosszantó dolgon a következő szoftverrel. Nem a Lightning védelmében, de bennem a hír olvasásakor komoly déjà vu érzés támadt. Nekem is gyakran előadja ezt a mutatványt a jack csatlakozós EarPods a 6S-nél, máskor viszont kifogástalanul működik…

Esetleg másnál is előfordult már a hiba akár korábbi készüléknél?

Kapcsolódó cikk:
Woz nincs jó véleménnyel a jack-mentes iPhone-ról
Egyre valószínűbb, hogy jacknek annyi
Lightning fülhallgatók helyett okos walkie talkie-k?



Kommentek megjelenítése