Drágább egy Galaxy S6 gyártási költsége az iPhone 6-énál

Tech Hírek   |   2015.04.15 - 14:43   |   Írta: Máté Gergő   |   1676

A Samsung az új Galaxy S6 és S6 Edge készülékekkel olyan benyomást szeretett volna kelteni, hogy az okos készülékek minden tekintetben prémium érzetet keltsenek. Ez annyiból bizonyosan sikerült, hogy az S6 Edge gyártási költsége meghaladja az iPhone 6 és iPhone 6 Plus készülékekét.

samsung s6 exploded-940x861

A kutatási területen tevékenykedő IHS jelezte, hogy az S6 Edge elkészítésének ára a hajlított képernyő és a 64 GB-os belső tárhely miatt 290 dollár. Ez 39 dollárral több, mint amennyibe az egy évvel korábbi csúcsmodell, a Galaxy S5 gyártása került.

Ezzel szemben az Apple iPhone 6 és iPhone 6 Plus készülékei gazdaságosabbak, mert 247 illetve 263 dollárból elkészíthetőek. A magasabb költségek ellenére a Galaxy S6-os a Galaxy S5-ös kezdőárán került értékesítésre, tehát olcsóbban, mint egy 64 GB-os iPhone 6-os.

Nyilvánvalóan a cél az volt, hogy megmutassák képesek minőségi alkatrészekből összeállítani a prémium készüléket, sőt, megpróbálták lekörözni az Apple zászlóshajóját.

A vásárlóknak első ránézésre nem kellett csalódniuk: a Galaxy S6 és S6 Edge-ből teljesen eltűnt a műanyag: minden Gorilla Glass és alumínium keveréke, az Exynos 7 processzor és a 16 MP-es kamera valamint a Quad HD felbontás pedig magáért beszél.

Ezekből az alkatrészekből a Super AMOLED kijelző a legköltségesebb, ez 85 dollárba kerül, míg a második legdrágább „összetevő” az Exynos processzor, ami 29,50 dollár. Az S6 Edge-be 3GB-nyi DDR4-es memória is került, ami háromszor több, mint az iPhone 6-ba és 6 Plus-ba került, költsége pedig 27 dollár, végül a 64 GB-os flash memória 25 dollárba kerül.

A rendkívül jó alkatrészek ellenére azért a Samsung Galaxy S6 is hajlik.

Forrás: cultofandroid.com

Kapcsolódó cikkek:

Hajlik és szilánkosra törik a Galaxy S6


Kommentek megjelenítése