iOS 11.3 betekintő

Apple Hírek   |   2018.01.24 - 22:19   |   Írta: N Marcell   |   9429
24. jan iOS 11.3 betekintő

Akkumulátorkezelés, új Animojik, frissített ARKit; mi kell még?

A tegnap megjelent iOS 11.2.5-tel sem állt meg a fejlesztés az Apple-nél: a mai nap folyamán engedtek betekintést a tavasszal érkező, nagyobb volumenű iOS fejlesztésbe, az iOS 11.3-ba. Számos hasznos és jópofa újdonsággal leszünk gazdagabbak. 

“Tavasszal az iOS 11.3 új és izgalmas módokat hoz a beágyazott valóság megtapasztalására iPhone-on és iPaden,  új Animojikkal gazdagítja az iPhone X tulajdonosok repertoárját, valamint tovább bővíti az Egészség alkalmazás hasznos funkcióit.”

Az akkumulátor kezelése 

A cég beváltja az ígéreteit, és mélyebb betekintést enged a telefon energiahordozójának működésébe. Látható lesz majd az akksi állapota, és a híres-neves telefonlassítás is a felhasználótól fog függeni. Az iPhone 6, és annál fiatalabb eszközökön a Beállítások - Akkumulátor menüpont alatt jelenik majd meg a részletes leírás, valamint a dinamikus teljesítményszabályozás ki- és bekapcsolásának lehetősége. 

Új Animojik

Mindenki kedvenc elfoglaltsága(?), az Animoji is bővül: vadonatúj karakterek fizimiskáját ölthetjük magunkra. Sárkányt, medvét, oroszlánt, koponyát és további 12 emojit mozgathatunk majd kedvünkre. 

“Az Animoji hatalmas siker volt az iPhone X felhasználók körében, akik az arckifejezéseik és hangjuk segítségével rengeteg Animoji üzenetet vettek fel és küldtek el - sőt, Animoji karaoke videók is készültek.”

 

 

Fejlesztett ARKit 

A beágyazott valóságot kihasználó appok fejlesztésére kitalált framework, az ARKit még több lehetőséget kínál a tökéletes AR-élmény elkészítéséhez. Egy sima poszterből, tábláből vagy képből interaktív elemeket lehet majd kreálni, függőleges felületeket is a vízszintesek mintájára használni, valamint a szabálytalan felületeket pontosabban feltérképezni (a rengeteg apró finomhangolás mellett).

“A fejlett technológiának köszönhetően a poszterekhez és képehez hasonló kétdimenziós felületek újabb és újabb jelentést kaphatnak; a múzeumi kiállítások és a filmes poszterek életrekeltése csak kettő a megszámlálhatatlan lehetőség közül.”

Használat közben is érezhető a változás, mivel 50%-ot javult a felbontás, ráadásul az auto-fókuszon keresztül még élesebb perspektíva nyerhető. 

 

 

Business Chat

A nyári WWDC konferencián bemutatkozott Business Chat funkció is lassan eléri a végleges formáját. A gyári iMessage alkalmazáson keresztül egyenesen a cégekkel lehet majd felvenni a kapcsolatot. 

“A Business Chaten keresztül rengeteg feladat leegyszerűsödik: a képviselőkkel való beszélgetés, fontos találkozók rögzítése és a vásárlás az Apple Pay-jel gyerekjáték lesz. A funkció nem adja ki a felhasználó adatait a cégeknek."

 

 

Egészségügyi feljegyzések

Az Egészség alkalmazáson belül megjelenő fejegyzések megkönnyítik az ember állapotának pontosabb felügyeletét, ráadásul a kórházakkal és klinikákkal összefogva több forrásból érkező eredmény is könnyedén megtekinthető lesz. Folyamatosan érkezhetnek az értesítések a szükséges gyógyszerekről és közeledő kezelésekről. Az információk egy titkostás után csak jelszó fejében lesznek hozzáférhetőek az alkalmazáson belül. 

 

Apróságok 

A nagyobb dolgok mellet természetesen rengeteg olyan apró változtatást implementálnak a rendszerbe, amik észrevehetetlenül teszik jobbá a felhasználói élményt. 

  • Az Apple Music klipeknek is otthont fog adni. A felhasználók reklámok és megszakítás nélkül streamelhetik a kedvenc videóikat. 
  • Az Apple News új tabjain keresztül könnyebb naprakész maradni a legfrissebb hírekkel kapcsolatban. 
  • A HomeKit szoftveres azonosítórendszerének hála nagyobb védelem alatt fog állni az ember privát szférája.
  • Az Advanced Mobile Location támogatása miatt segélyhívás esetén a fogadó fél azonnal helyzetjelentést kap a segítségkérő pozíciójáról. 

Elérhetőség, béta 

Az iOS 11.3 valamikor a tavasz folyamán érkezik majd meg az iPhone 5s-nél és iPad Air modelleknél fiatalabb eszközökre. 

A fejlesztői fiókkal rendelkezők már kipróbálhatják a rendszer egy kezdetleges verzióját. A developer bétában megtalálható az Üzenetek tárolása iCloudban - a sokak által régen kért funkció, melynek használata során a felhő előnyeit élvezhetjük az iMessage-en belül is (felszabaduló tárhely, bármely eszközön megjeleníthető tartalom, stb).

 

 

Forrás: AppleRider/iDownloadBlog

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése