iPhone 8 helyett iPhone X érkezne?

Almás Pletykák   |   2017.01.19 - 16:30   |   Írta: Pausch Rita   |   6197
19. jan iPhone 8 helyett iPhone X érkezne?

Bár csak szeptemberre várható az új, jubileumi iPhone érkezése, a pletykagyár működésben.

Már most rengeteget hallani arról, hogy milyen is lehet a legújabb iPhone, sőt azt is találgatják, hogy egyáltalán hogy fogják hívni. Vajon az Apple követi a hagyományait és egy normál körülmények között várható s-széria érkezik, vagy jön az iPhone 8? Esetleg egy teljesen új név?

A Cowen and Company elemzője, Timothy Arcuri a befektetőiknek szánt elemzésben az iPhone X nevet használja a soron következő almás mobilra. Az elemző szerint az iromány az Apple beszállítóitól származó információkra támaszkodik. Az analitikus úgy véli tudni, ezúttal igazán sok funkcióval gazdagodik majd a telefon legújabb frissítése. Kiemelten számít egy 5,8 colos prémium modell érkezésére.

Az elemző a Samsung termékeihez hasonlóan hajlított OLED kijelzőt jósol, ami érthető is lenne, mivel ennek a technológiának amúgy is a Samsung az exkluzív beszállítója. Továbbá a Xiaomi Mi Mix kijelzőjéhez hasonló „faltól-falig” panelt is jövendöl, amibe a Home gomb az ujjlenyomat-szenzorral és az előlapi kamera is bekerülne.

Az új készüléket Arcuri arc- és mozdulatfelismerővel vizionálja új lézer- és infraalapú-érzékelő technológiával, ami az előlapi kamera mellett kapna helyet. Természetesen az eddig pletykált vezeték nélküli töltés funkció sem marad ki szerinte. Bár természetesen semmi bizonyítéka nincs minderre.

Eddig, ettől az elemzőtől függetlenül, 4,7 és 5,5 colos modellekről érkeztek a pletykák és az elnevezést iPhone 7s és 7s Plusként emlegetik. Kicsit szomorú jóslat, hogy ezekbe a modellekbe csak apró újítások kerülnek a 7-szériához képest. Ám, hogy a jubileum mégse múljon el nyomtalanul, ezek mellé pletykálják egy teljesen új modell érkezését, amit a Ferrari kódnév alatt fejlesztenek.

Noha Arcuri elemzése elég sok spekulációt és fikciónak tűnő adatot tartalmaz, mégis egybevág az eddigi, különféle kínai forrásokból érkező híresztelésekkel. Az iPhone valahogy túl régóta megragadt az „uncsi, de akkor is kell, mert státuszszimbólum” kategóriában az okostelefon-piacon. Miközben a kihívói egyre szebb dizájnnal és egyre meglepőbb funkciókkal jelennek meg.

A váltás az LCD panelekről az OLED-re, szinte kötelező idén a cég számára ahhoz, hogy megőrizhesse piaci trónját.

Forrás: Mashable

Kapcsolódó cikk:
Az üveg uralhatja a vadonatúj iPhone 8-at
Két új nagyszerű újdonsággal érkezhet a következő iPhone
2017 lehet a vezeték nélküli töltés éve az Apple-nél!



Kommentek megjelenítése