Koncepcióképeken kel életre az AirPods-ok külön alkalmazása

Almás Pletykák   |   2021.12.31 - 14:40   |   Írta: Nagy Bence   |   1001
31. dec Koncepcióképeken kel életre az AirPods-ok külön alkalmazása

Lenne értelme egy AirPods appnak?

Az AirPods fülhallgatók a megjelenésük óta óriási fejlődésen mentek keresztül. Amikor először bemutatták őket, két fő funkcióval rendelkeztek: zenét tudtak lejátszani, és egy koppintással elértük Sirit. A bemutatás óta, az elmúlt 5 év során azonban az Apple olyan új funkciókat adott az új fülesekhez amelyek miatt felmerülhet a kérdés, hogy az AirPods megérdemli-e a saját alkalmazását az iPhone-on. 

Az AirPods ma már szinte nélkülözhetetlen kiegészítője az iPhone-nak. Ahogy egyre fejlettebbé válnak, a felhasználók egyre nehezebben találják meg az új funkciókat, hiszen az Apple még mindig úgy kezeli az AirPods-t, mint bármely más Bluetotooth-os eszközt. A fülhallgatókat a Beállításokban, a Bluetooth fül alatt tudjuk személyre szabni, ugyanúgy, mintha egy harmadik féltől vásárolt fülest szeretnénk beállítani. 

Nézzük meg, milyen funkciókkal rendelkezne egy AirPods applikáció, legalábbis a 9to5mac koncepciója szerint.

 

Az alkalmazás koncepciója

Az AirPods alkalmazása valószínűleg nagyon hasonlítana az Apple Watch alkalmazásához. Minden olyan beállítás, amihez gyors hozzáférést érdemes biztosítani, a főmenüben lenne megtalálható. Ezen oldal tetején láthatjuk a jelenleg használt AirPods készülékünket, kereshetünk rá különböző beállításokra, valamint ellenőrizhetjük az akkumulátor töltöttségi szintjét. De ha több AirPods fülhallgatóval rendelkezünk, itt lenne logikus lehetőséget adni a készülékek közötti váltásra is.

A menük tartalmait három cellára osztotta fel a koncepció megtervezője. Az első csoportba tartoznak a hardverhez köthető vezérlők beállításai: például a gombok működésének testreszabása, a fejünk érzékelésének engedélyezése vagy letiltása (magyarán, hogy automatikusan kikapcsoljon-e, ha levesszük a fülest), valamint a térbeli hangzás bekapcsolása.

A második csoport az AirPods-ról szóló információkat, tudnivalókat tartalmazza. Testre szabhatjuk a Find My hálózat beállításait, és szoftverfrissítéseket tölthetünk le, ami talán az egyik legfontosabb funkció. Az AirPods füleseket érő egyik legfőbb kritika az, ahogyan az Apple a szoftverfrissítéseket kezeli. Ezek „láthatatlanok”, a felhasználók sem elindítani, sem leállítani nem tudják ezen frissítéseket. Sok esetben nem is tudjuk, hogy pontosan mit takar a frissítés - ugyanis nem kapunk tájékoztatást ezzel kapcsolatban. Sokak szerint az Apple összes többi fontos kiegészítő eszközéhez hasonlóan az AirPods-oknak is rendelkeznie kellene egy szoftverfrissítési panellel, amely megmutatja az új funkciókat, és figyelmeztet, ha a frissítések elérhetővé válnak.

A Watch alkalmazás középső fülén a számlapgaléria található, viszont az AirPods esetében nincsen a számlapokhoz semmi hasonló. Így egy másfajta megközelítéshez fordult a tervező, aki egy ‘Alkalmazások’ menüt adott koncepciójában az applikációhoz. Itt olyan alkalmazásokat és szolgáltatásokat javasol az Apple a felhasználóknak, amelyek a zenével, podcastokkal, és videókkal, tehát összességében az AirPods fülesekkel kapcsolatosak.

A Watch alkalmazáshoz és a Tippek alkalmazáshoz hasonlóan a ‘Felfedezés’ fül megléte is hasznos lehet, amely az AirPods funkcióit mutatja be. Ha egy felhasználó az AirPods fülhallgatójával kapcsolatos problémáját szeretné orvosolni, itt minden hasznos információt megtalál. Ez egy központi hely lehetne az AirPods készülékekről való tájékozódáshoz, modelltől függetlenül.

 

Mit gondolsz a koncepcióról? Tetszik az ötlet, hogy az Apple egy dedikált AirPods alkalmazást készítsen a beállítások kezelésére és a szoftverfrissítések letöltésére? Írd meg nekünk kommentben!

Forrás: 9to5mac 
 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése