Volkswagened van? Akkor Siri kinyitja neked az ajtókat!

Apple Hírek   |   2018.11.14 - 16:00   |   Írta: SzavaRicsi   |   3367
14. nov Volkswagened van? Akkor Siri kinyitja neked az ajtókat!

A német autógyártó és az Apple továbbra is összedolgoznak a Volkswagenek alkalmazásán.

Örülhetnek az iPhone-osok, akiknek új Volkswagenjük van, hiszen Siri most még hasznosabbá vált a számukra. A VW Car-Net alkalmazás segítségével ugyanis mostantól elég néhány szó, és az Apple asszisztense már zárja vagy nyitja az autót, megmondja, hogy hány kilométerre elegendő üzemanyagunk – vagy töltöttségünk – van, illetve parancsra élesíti a riasztót.

A kabin légkondicionálását is elindíthatjuk az Apple – egyébként kissé szenilis, de mindig tettre kész - asszisztensével, a villanyautósoknak pedig nem kell időre visszaszaladniuk az autójukhoz, hogy leállítsák a töltést. Elég csak megkérni Sirit, hogy oldja le a töltőkábelt.

Mindemellett a Shortcutsszal bevehető a reggeli rutinba az autó fűtésének beindítása is, ami sok sofőr számára kényelmes extra lesz. Elvégre ki nem szeret télen meleg, nyáron pedig nem szaunára hajazó kabinba ülni az első indulásnál?

A dolog árnyoldala csupán az, hogy a VW Car-Net alkalmazás a legtöbb Volkswagen-tulajdonos számára nem ingyenes. A gyártó havidíjat kér az alkalmazás használatáért, amelyért cserébe a felhasználók térképen követhetik az autójukat, illetve alapvetően elérik azokat a funkciókat, amelyeket most már Sirivel is képes kezelni.

A Volkswagen tulajdonosok tehát örülhetnek, az Apple-nek pedig szüksége van a hasonló megoldásokra, hogy bizonyíthassák az iOS 12-ben bevezetett Shortcuts hasznosságát. Mindemellett Siriől sem éppen azt hallhatjuk a legtöbbször, hogy a konkurensei előtt haladna a fejlődésben, így a virtuális személyi asszisztens számára is elkél néhány hasznos funkció.

Forrás: AppleRider/TheVerge

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése