Tudja milyen nap van ma? A Nemzetközi Emodzsi Nap

Tech Hírek   |   2018.07.17 - 12:01   |   Írta: L Ferenc   |   5095
17. júl Tudja milyen nap van ma? A Nemzetközi Emodzsi Nap

Hány éves az emodzsi, naponta mennyit küldünk belőle és melyik a legnépszerűbb?

Naponta 250 millió emodzsit küldenek az emberek a Twitteren, ez 6,4 milliárdos emodzsi-forgalmat jelent évente. Az emodzsik segítségével a Twitter felhasználók röviden és lényegre törően fejezhetik ki az érzelmek széles skáláját; örömöt, bánatot, haragot, szomorúságot, szeretetet és millió egy féle érzést, vagy cselekvést.

Az emodzsik használata egy japán fejlesztő, Shigetaka Kurita nevéhez fűződik, aki az első, 176 emojiból álló karakterkészletet fejlesztette ki egy mobilszolgáltató számára. A japán fiatalember 1998-ban mutatta be az érzelmek és érzések kifejezésére szolgáló első karaktereket, melyeket az SMS-ek karakterlimitje hívott életre (hasonlóan a Twitter eredeti 140 karakteres limitjéhez). Jelenleg 2789 emodzsi létezik már a világon.

Az elmúlt évtizedben szinten minden fontos eseményhez született hashtag a Twitteren. A hashtagek mögött érdekes viták és izgalmas történetek rajzolódnak ki, néhányhoz külön emodzsi is tartozik, azért, hogy még inkább felhívják a felhasználók figyelmét ezekre a fontos témákra. 

Íme a világ legnépszerűbb emodzsijai:

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése