Tíz rejtett iPhone trükk

Tippek és trükkök   |   2017.05.31 - 20:37   |   Írta: Zoltan C   |   72860
31. máj Tíz rejtett iPhone trükk

Ne is próbáld állítani, hogy te már mindegyiket ismerted!

Azért is sikeres az iOS, mert szinte bárki, életkortól vagy háttértől függetlenül egészen hamar képes kiismerni a rendszert. Ez nem jelenti persze azt, hogy ne lennének apró finomságok, amit már jóval kevesebben ismernek. Ráadásul, ahogy egyre újabb és újabb iOS verziók és iPhone-ok kerülnek ki, így az apró trükkök tárháza is egyre bővül. Biztosak vagyunk benne: mindnekinek lesz legalább egy újdonság a felsoroltak között.

(Akinek 6s előtti készülékkel rendelkezik - így a 3D Touch híján van - az most talán csalódni fog. A rejtett ficsörök többségéhez sajnos vagy nem sajnos 3D Touchra lesz szükség, de azért nem mindegyikhez! Legyen a legfrissebb iOS is fent, ezt talán mondanunk sem kell.)

Gyorsabb szövegtörlés: Ha erősebben rányomunk a törlés/backspace billentyűre (3D Touch) akkor durván felgyorsul a törlés. De a nyomás csökkentésével vissza is térhetünk normál tempójú törlésbe.

Zseblámpa egyszerűbb ki- bekapcsolása: Képzeljük el azt a szituációt, hogy megy a zseblámpa, ki kellene kapcsolni, de közben tele van mindkét kezünk. A megoldás egyszerű, nem kell ugyanis felhúznuk alulról a Control Centert és rányomnunk a zseblámpra ikonra. Elég, ha a zárolt képernyőn balra húzunk, mintha a kamera appot nyitnánk meg, de gyorsan vissza is húzzuk. Ekkor azt hiszi telefonunk, hogy megnyitnánk a kamerát, ezért gyorsan lekapcsolja a lámpát.

Lássunk minden megnyitott oldalt Safariban: Engedélyezzük az automatikus elforgatást a Control Centerben, majd nyissuk meg a Safarit és kattintsunk a tabokra (tudjátok, jobb szélen a kis egymásra illesztett lapok). Forgassuk el a telefont és láss csodát: szépen, jól kereshetően van elrendezve minden megnyitott oldal. Ráadásul zoomolni is tudunk, akárcsak a képek esetében. A keresésről nem is beszélve!

Spotlight megnyitása bármelyik appban: Sokszor az értesítési központ megnyitása nélkül kersnénk mobilunkban.  Ez lehetséges bármelyik appból, csak húzzunk le felülről, mintha az értesítéseket néznénk meg. Viszont álljunk meg a lefele húzással, amikor megjelenik a kereső mező. Ekkor egy apró rezgést is érezhetünk.

Csomagkövetés: Valakitől csomagot vársz és elküldte üzenetben a csomag követési számát? Kattints rá és tartsd nyomva ezt a számot az Üzenetek appban és máris jönnek az opciók...

App letöltésekben prioritási sorrend felállítása: Ha éppen egy rakat applikációt töltesz le és/vagy frissítesz és van egy amivel előbb végeznél, mint a többivel, akkor jöhet rá egy jó kis 3D Touch!

Végtelen zoom: Alapvetően csak egy bizonyos fokig lehet nagyítani egy fotón. Viszont ha rányomunk a szerkesztése, majd levágunk a képből akár csak egy egészen apró incifinci részt is és elmentjük..bumm, a végtelenségig nagyíthatunk! Csak óvatosan, mert egy bizonyos szint után igen furcsa lesz minden..

Szavak keresése egy weboldalon Safarival: Bármelyik weblapon is vagyunk, írjuk be a keresni kívánt szó a címsorba, de az Ugrás-ra ne nyomjunk rá! Szépen tekerjünk le és látni fogunk sok érdekes dolgot, ebben a sorrendben: legpontosabb találatok, Google keresés, könyvjelzők és előzmények majd pedig a lényeg, Ezen az oldalon. Durva, mi? Nem is volt annyira eldugva, aztán mégis.

Zárj be egyszerr minden Safari tabot: Ismerünk jó pár embert, akik egyszerűen sosem zárják be az egyszer megnyitott oldalakat...pedig soha a büdös életben nem lesz rá többet szükségük. Nekik igazán csodálatos lehet ez a kis apróság. Ráadásul, még 3D Touch sem kell hozzá. Nyomj rá hosszabban a Safari böngésző jobb alsó sarkában található tabváltó gombra és már fel is dobja a köveketkező lehetőségeket:

Sorrendváltozatatás a megosztási opcióknál: Egyszerű mint a karikacsapás. Ha nem felelne meg neked az a sorrend, amit alapból kínál az iOS a megosztási mezőben, akkor simán csak nyomj rá és húzd arrébb az adott ikont. Akárcsak az appok ikonjaival tennéd.

Forrás: bgr.com/AppleRider

Kapcsolódó cikk:

MentésMentésMentésMentés

MentésMentés


Kommentek megjelenítése