Today - Habbit Tracker・Watchlabor

Tesztek   |   2019.01.09 - 13:31   |   Írta: Ca$h   |   1335
09. jan Today - Habbit Tracker・Watchlabor

A megszokás nagy úr, főleg ha még emlékeztetjük is magunkat.

A Neybox Digital Ltd. gondozásában kiadott Today habbit tracker egy nagyon jópofa ötlettel állt elő. Előfordult már veled hogy rengeteg dolgod lett volna aznapra, de volt amit elfelejtettél? Esetlegesen sok olyan ismétlődő teendőd van amire jó lenne emlékezni, de se memóriád nincsen se noteszed? Akkor eljött a te időd, mert a Today megcsinálja helyetted.

A program ingyenes, igényes, szép, elegáns és piszkosul egyszerű használni. Csinálunk egy új szokást, megadjuk a nevét, meghatározzuk, hogy naponta, hetente vagy havonta szeretnénk-e ha ismétlődne, ahogyan azt is hogy hányszor. Aztán esetlegesen írhatunk valami emlékeztetőt is, amik csak akkor jelenik meg ha nem csekkoltunk be a megadott időben. Ezután jön a legjobb dolog, a kedvencem ami egyfajta sajátos és ízléses keretet ad az egésznek, ugyanis választhatunk valami képet erre az eseményre, választhatunk a rengeteg alapkép közül, vagy berakhatunk bármilyen saját képet is, ilyenkor törekedjünk arra, hogy jó felbontású szép képet használjunk, hogy ne rontsuk a program minőségét. Ezzel meg is volnánk, elkészült a szokásunk emlékeztetője.

Külön érdekességnek számít, hogy bármelyik szokásunkon állva, felfelé görgetve a képernyőt megjelenik egy naptár, amin gyönyörűen nyomon lehet követni, hogy mikor csekkoltunk be, illetve lehetőségünk lesz arra, hogy különböző kártyákkal lássuk el a kedvenc szokásunkat. Vegyünk például alapul egy futást vagy sétát vagy bármilyen sportot, ezeket elláthatjuk például olyan hasznos kártyákkal mint mondjuk a lépésszámmérő, vagy pulzusmérő, vagy a megtett kilométereket mérő. A kártyákból lesznek ingyenesek és a legjobbak természetesen már fizetősek lesznek. 4.99-ért már egy egész kellemes csomagnak a boldog tulajdonosai lehetünk, ami tartalmaz például olyan kártyát mint a stresszmérő. Ez a kártya folyamatosan figyeli a pulzusunkat és az általános tevekénységeink alapján belövi a napi, heti illetve havi összesített stressz százalékunkat. Nekem ez nagyon tetszett, érdekes figyelni az eredményeket.

Természetesen a Todaynek van Apple Watch változata is, ami ha akarjuk mindig jelez nekünk amikor kell, szép, ingyenes és kompakt ez a változat is, és még a beállított képünket is mutatja a szokáshoz. Lefelé lapozva itt is látni fogjuk, hogy az adott héten hányszor sikerült teljesíteni a kvótát, ahogyan azt is, hogy éppen hanyas sorozatban vagyunk (streak) és hogy milyen magas az eddigi legjobb eredményünk. Ebből kifolyólag nem árulok el nagy titkot, hogy természetesen a Today is rendelkezik eredmény (achievement) rendszerrel, minden egyes szokásunknál nyomon tudjuk követni, hogy miket sikerült eddig elérni, ahogyan azt is, hogy mi volt eddig a legjobb eredményünk. Nyilván az lenne a fő cél, hogy soha egy alkalmat se hagyjunk ki, lévén ebből a célból alkották meg az appot.

A Today Habbit Tracker egy kiváló kis app, még sok ilyet kérünk szépen. Ingyenesen leszedhető, a fizetős tartalom egyáltalán nem kötelező, hibátlanul tudjuk használni nélküle is. Nem sok hibát tudnék felsorolni vele kapcsolatban, talán csak annyit, hogy az Apple Watch és az iPhone között néha lassú tud lenni a kommunikáció és ha nem várunk egy kicsit előtte, lehet egy napra többször is ki fogjuk pipálni az adott emlékeztetőt. Ha még több gyári képpel ellátják majd és még több kártyát találnak ki, elkerülhetetlen lesz szerinte, hogy idővel fizetőssé váljon. Persze nem kötelező, csak esélyes, szóval mindenki addig szedje le amíg még nem az.

Szerintünk: 9/10

 

 

Az app ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése